Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ukiæ: Nisam bio ekstra motiviran Raptorsima

“U svlaèionici Bucksa svi su govorili samo o Roku Ukiæu“, napisao je reporter Milwaukee-Wisconsin Journal Sentinela nakon najbolje igre hrvatskog košarkaša u sezoni.

Lokalni dnevnik posvetio je pozornost 25-godišnjem Spliæaninu nakon što je sa 17 koševa i 25 minuta na parketu sudjelovao u domaæoj pobjedi Milwaukeeja nad Torontom 117-95.

“Naš je trener jako dobar u smislu davanja prilika: èini to svo vrijeme” rekao je centar Bucksa Andrew Bogut dodavši:

“Roko je napravio dobar posao. Radi naporno na treninzima i danas je imao odliènu veèer. Osim toga, definitivno je sretan što je sredio svoj bivši klub.”

Sam je hrvatski razigravaè otklonio moguænost da je bio posebno “nabrušen” zbog sudara s bivšim suigraèima.

“Jednostavno sam dobio normalnu minutažu prvi put ove sezone. Pokušao sam to doèekati spreman i iskoristiti što bolje. Naravno, svaki se igraè motivira posebno za sraz sa suparnièkim klubom. No, nije to ovaj put bio moj glavni motiv” izjavio je Ukiæ, koji je prije pet dana proslavio 25. roðendan.

“Svaki put kad uðem u igru želim odigrati dobro. Želim izboriti priliku dobiti još više minuta u iduæoj utakmici. Uvijek igram najbolje što mogu i uvijek unosim svu energiju koju imam. Kad se igra dan za danom, logièno je da trener treba tu dodatnu energiju s klupe” zakljuèio je hrvatski košarkaš.

Trener Scott Skiles dao mu je priliku jer je prvi razigravaè Luke Ridnour ozlijedio lijevi lakat u dvoboju protiv Bostona u utorak. Ridnour je odradio svejedno odliènih 14.5 minuta, koje je iskoristio za 14 koševa i šest skokova.

Ukiæu se Skiles radije okrenuo negoli veteranu Charlieju Bellu, koji je protiv Bostona dobio 29 minuta dok Ukiæ tu utakmicu uopæe nije igrao.

Da æe prilika za Ukiæa u dolazeæim utakmicama biti još jamstvo je ne samo Ridnourova lakša ozljeda, veæ i ona Brandona Jenningsa, koji je istegnuo koljeno krajem treæe èetvrtine dvoboja s Raptorsima. Klupa domaæih preplašila se teže ozljede najboljeg igraèa. Na klupi je Jennings dobio led za koljeno, te se, siguran da ništa nije puklo, vratio na parket još jednom prilikom. Trebao bi igrati u sljedeæoj utakmici, u subotu protiv Portlanda. No, možda æe ga trener ipak malo dozirati, što æe iæi Ukiæu naruku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE