Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ukiæ: “Nisam inferioran, jedva èekam start”

Hrvatski košarkaški reprezentativac Roko Leni Ukiæ ove æe sezone igrati u NBA ligi. Toronto je njegova svakodnevica kao i prilika za dokazivanje na velikoj sceni.

Kanadski klub je s velikim oèekivanjima doèekao Ukiæa i mnoge tamošnje dnevne tiskovine posljednjih dana pišu o hrvatskom košarkašu. Uz to, uvjereni su kako æe i Ukiæ ugraditi dio kvalitete koja æe povuæi Toronto prema doigravanju Istoène konferencije, ali i do dubljeg traga ove sezone u NBA ligi.

Kakvi su prvi dojmovi po dolasku u Toronto?

Dojmovi s Torontom su stvarno odlièni. Organizacija kluba je vrhunska, grad je lijep, atmosfera takoðer. Koliko sam mogu upoznati i suigraèi su za svaku pohvali. Stvarno je sve na visini. Ljudi su ovdje uzbuðeni jer smatraju kako je ovo najbolja momèad Raptorsa ikada i ambicije kluba su stvarno visoke.

Koliko je trebalo vremena kako bi se priviknuli na novo okruženje i kako je prošao rad u trening kampu?

Uklopio sam se vrlo brzo. Moram reæi kako su mediji ovdje s dosta pažnje popraili moj dolazak. No, isto tako mislim kako sam svima ovdje prilièna enigma. Upravo smo odradili trening kamp. Postavljali smo napadaèke i obrambene taktike i došlo je vrijeme da krene predsezona. Jedina loša vijest u svemu je ta da sam na treningu dobio nezgodan udarac u rebra i veæ tri dana ne treniram tako da je upitno kada æu zaigrati tijekom predsezone.

Je li u pitanju nešto ozbiljno, ili…

Ne, nije ništa ozbiljno, ali bolje je ne riskirati previše.

Je li nešto postavljeno pred vas po dolasku u klub? Je li postoje indicije što oèekuju u Torontu?

Moja pozicija u timu je da sam prije svega igraè na kojeg se raèuna na duži period i sigurno æu morati proæi fazu adaptacije. I na naèin igre, brzinu i pravila, pa bi vjerojatno na poèetku mogao manje igrati. Meðutim, stvarno sam siguran kako æu tijekom sezone izboriti mjesto u rotaciji. Moje æe vrijeme doæi, samo moram nastaviti raditi i biti strpljiv.

U  tisku su se pojavile izjave pomoænog trenera Herberta koji je oduševljen vašom pojavom, ali je prigovorio na šutu.

Gordon Herbert je èovjek koji radi sa mnom i Talijanom Bargnanijem. Najviše radimo na šutu iz svih moguæih pozicija. Opæa je ocjena kako u tom segmentu igre mogu najviše napredovati.

Imate li dojam kako ste u bilo èemu inferiorni u odnosu na NBA igraèe?

Nemam osjeæaj inferiornosti. Osjeæam se fizièki stvarno dobro i mislim kako se mogu nositi sa svima. Meðutim, moram sam moliti za zdravlje jer i sa najmanjim problemom ne mogu igrati 100 posto, a onda nemam nikakve šanse ovdje – zakljuèio je hrvatski košarkaški reprezentativac.

Latest Posts

NE PROPUSTITE