Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ukiæ: Zadovoljan sam sa trenutnom igrom

Iza mene je poèetak NBA lige i što se moje igre tièe u zadnje vrijeme ne mogu se požaliti. Stvari se dobro odvijaju. Od zadnjih 10 utakmica u 9 sam igrao, 8 s minutažom izmeðu 10 i 20 minuta i to je ono što mi je bio cilj na ulazu u sezonu. Samim time i brojke su poèele lagano rasti. Par puta sam bio i dvoznamenkast, 2 puta sam predvodio strijelce koji su ulazili s klupe i sve su to, za fazu u kojoj se trenutno nalazim, lijepa postignuæa i sad na njima treba dalje raditi, napredovati i nadograðivati svoju igru.

Trenutno veæinu koševa postižem iz reketa, dobro se fizièki osjeæam i èesto nakon probijanja prve linije dolazim do dobrih rješenja. Krenuli su polako i šutevi izvana, tako da sam pogodio i prve trice. Iako još to nije to i ta faza igre polako napreduje. Detalj u kojem je napravljen najveæi napredak su sami završetci nakon prodora i s tim sam najzadovoljniji. U prvih 5-6 utakmica sam ”popio” najmanje desetak banana, jer sam, nenaviknut na atleticizam protivnièkih centara, ležerno pokušavao položiti loptu, dok sada puno više koristim tzv. ”floater” šut koji sam nauèio od J.C Navarra igrajuæi s njim u Barceloni. To mi omoguæuje brzi završetak i izbjegavanje blokade.

Stvar koja nije dobra je naš izrazito težak raspored i porazi koji su nas odveli u negativan omjer (sad imamo 9-12 prije utakmice s Netsima dok ovo pišem), meðutim to je sve sastavni dio najjaèe i najzahtjevnije košarkaške lige na svijetu – NBA lige.

Znaèi kad se podvuèe crta na prvih 20 utakmica, može se konstatirati da sam, nakon osrednjeg starta gdje se i nisam baš naigrao i nazabijao, u zadnja 2 tjedna ipak ušao u fazu znaèajnije minutaže i uèinka i to je ono sa èime mogu biti zadovoljan. Najbolje utakmice sam odigrao protiv najboljih ekipa – Bostona, Lakersa i Clevelanda. Treba biti pošten pa priznati da sam na tim utakmicama zaradio i extra minute iskljuèivo jer smo prije kraja bili u nedostižnom minusu, meðutim meni je svaka minuta na parketu dragocjena i isto mi je da li je na parketu Kobe Bryant ili Luke Walton.

Latest Posts

NE PROPUSTITE