Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Umirovio se Ray Allen – Downtown King

Nakon Kevina Garnetta, Kobea Bryanta i Timma Duncana, još jedna legenda se umirovila. Ray Allen se sada i službeno oprostio od košarke kroz populatni player tribune s tekstom – Letter to My Younger Self.

Peti izbor drafta 1996. godine u karijeri je nastupao za Milwaukee Buckse, Seattle SuperSonicse, Boston Celticse i Miami Heat. Sa Celticsima i Heatom je osvojio naslove prvaka 2008., odnosno 2013. godine.

Ray-Ray je vodeći tricaš svih vremena s 2973 zabijene trice, a jedna od njih je bila i za izjednačenje u posljednjoj sekundi 6. utakmice finala 2013. godine. Heat je kasnije slavio protiv San Antonio Spursa u 7 utakmica.

Također, sudjelovao je na 10 All-Star susreta te je pobijedio u tricaškom natjecanju 2001. godine. S reprezentacijom SAD-a je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim Igrama 2000. godine.

Sada, najvažnije pitanje u životu nije „Tko sam ja trebao biti?“ ili „Što sam ja trebao napraviti da osvojim još jedno prvenstvo?“ , nego „Tata, znaš što se danas dogodilo na matematici?“.

Time je Allen dao do znanja da mu je od sada obitelj na prvom mjestu te će sve vrijeme posvetiti njima. No, nadamo se da ćemo ga jednog dana imati prilike vidjeti uz teren na trenerskoj poziciji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE