Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Umorni Clippersi protiv Warriorsa, Boston gostuje kod Atlante

Još jedna bogata NBA noć je pred nama, s 10 uzbudljivih susreta. Odmah su prve utakmice, Atlanta protiv Bostona i Indiana protiv Milwaukee, zanimljive te ćemo vidjeti kako stvari stoje na Istoku, a od utakmica na Zapadu treba izdvojiti onu između Los Angeles Clippersa i Golden State Warriorsa.

Atlanta Hawks (20-11) – Boston Celtics (15-17)  01.00

Obje momčadi su sinoć bile u akciji, no u današnji dvoboj ulaze sa suprotnim raspoloženjima. Atlanta Hawksi su gostovali kod Detroit Pistonsa koji su ih porazili s 85:84. Iako se činilo kako će domaćini lagano dobiti utakmicu jer su tijekom prvog dijela imali plus 19, za pobjedu su se ipak morali potruditi. Hawksi su serijom su serijom 16-0 tijekom zadnje četvrtine došli u situaciju da imaju posljednji napad, no Lou Williams je promašio šut sa zvukom sirene. Josh Smith je bio najefikasniji s 20 koševa, dok je Al Horford dodao svojih 18 uz 15 skokova. Boston Celticsi su nakon četiri poraza zaredom konačno upisali pobjedu. Kod kuće su svladali Indiana Pacerse rezultatom 94:75 i tako pokazali da nisu zaboravili igrati košarku. Od samoga početka su počeli izvrsno i na odmor su otišli s plus 12, a u nastavku su nastavili s istim ritmom i prednost povećali do najviših 24 razlike. Kevin Garnett i Rajon Rondo su s 18 koševa bili najbolji kod Kelta. Večeras ih očekuje sličan protivnik koji njeguje igru s jakom obranom, no možda im se ukaže prigoda za pobjedu jer će domaćini možda biti bez Josha Smitha.

Vrlo tvrda utakmica u kojoj malu, ali neznatnu prednost dajemo domaćim košarkašima.

Indiana Pacers (19-14) – Milwaukee Bucks (16-15)  01.00

Indiana Pacersi su kao što smo u prethodnoj najavi napisali sinoć gostovali u Bostonu gdje su uvjerljivo poraženi s 94:75. Inače vrlo dobra obrana Pacersa je tijekom sinoćnjeg dvoboja puštala na sve strane, a domaćini su to dobrano iskoristili. Tyler Hansbrough je s 19 koševa bio najefikasniji, dok je ostatak momčad odigrao debelo ispod prosjeka. Danas im u goste dolaze Milwaukee Bucksi koji su sinoć kod kuće uspjeli prosuti vodstvo od 18 koševa. Milwaukee je poražen 101:115 od Houston Rocketsa premda su u utakmicu krenuli vrlo dobro i punili koš gostiju sa svih strana. U drugom dijelu utakmice kao da su nestali s terena i Houston im je zabio 68 koševa što je neprihvatljivo. Milwaukee je imao čak sedam dvoznamenkastih igrača, no to nije bilo dovoljno. Monta Ellis je zabio 16 koševa, no uz vrlo loš šut iz igre 5/19. Ponovi li Milwaukee sinoćnjih 25 izgubljenih lopti moguće da danas izgube i s većom razlikom jer Indiana igra mnogo bolju obranu od Houstona.

Pacersi su favoriti i mišljenja smo da svojom obranom mogu ukrotiti razigrane bekove Bucksa.

Orlando Magic (12-20) – New York Knicks (22-10)  01.00

Orlando Magic od ozljede Glena Davisa nikako da se sastane s pobjedom i trenutno je u crnom nizu od sedam poraza. Zadnji poraz su im kod kuće zadali Chicago Bullsi koji su ih pobijedili s 96:94. Iako su tijekom utakmice gubili i s 18 koševa razlike, uspjeli su doći u situaciju da imaju napad za pobjedu, no Jameer Nelson je promašio šut. Upravo je povratnik Nelson bio najbolji igrač Orlanda s 32 koša, a vrlo dobar je bio i Nikola Vučević s 20 koševa i 12 skokova. New York Knicksi su gorak okus dva uzastopna poraza isprali uvjerljivom pobjedom protiv San Antonio Spursa rezultatom 100:83. Prijelomni trenutak se dogodio na početku zadnje četvrtine u koju se ušlo s plus sedam za New York, kada je serijom 10-0 domaćin otišao na velikih plus 17. Tada je Greg Popovich svoje najbolje igrače posjeo na klupu i pobjednik utakmice je bio riješen. Carmelo Anthony nije imao +30 večer, no s 23 koša je bio najbolji strijelac svoje momčad. Odmah do njega je bio J.R.Smith s 20 postignutih koševa.

Večeras bi New York trebao doći do nove pobjede jer momčad Orlanda je trenutno vrlo demoralizirana.

Brooklyn Nets (18-15) – Sacramento Kings (13-20)  01.30

Ovo je drugi susret sezone između Netsa i Kingsa. Prvu utakmicu su dobili Netsi na gostovanju rezultatom 99:90. Imali su šest igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a najefikasniji je bio Andray Blatche s 22 poena. Dobro su odigrali Brook Lopez s 13 poena, te Deron Williams 14 poena i 10 asistencija. U redovima Kingsa su se istaknuli DeMarcus Cousins s 29 poena i 7 skokova, te Tyreke Evans s 21 poenom i 7 skokova. Netsi su trenutno u nizu od dvije pobjede koje su ostvarili na gostovanju. U sinoćnjem susretu su pobijedili Wizardse nakon dva produžetka rezultatom 115:113, a pobjednički koš je zabio Joe Johnson 0,7 sekundi prije kraja te je utakmicu okončao s 18 poena. Odlični su bili Lopez s 27 poena i 13 skokova, Williams s 24 poena, 7 skokova i 10 asistencija, te s klupe Blatche s 13 poena i 12 skokova. Kingsi su također u nizu od dvije pobjede koje su ostvarili u gostima protiv Cavsa i u sinoćnjem susretu protiv Raptorsa rezultatom 105:96. Demonstraciju svoga vrhunskoga talenta nam je pokazao Cousins koji je završio utakmicu s 31 poenom i 20 skokova. Također su dobro odigrali John Salmons s 20 poena i Jason Thompson s 14 poena.

Prednost u ovom susretu ćemo dati Netsima kojima se dogodio pozitivni šok nakon smjene trenera i zbog dobre igre pred domaćom publikom.

Cleveland Cavaliers (8-26) – Houston Rockets (19-14)  01.30

James Harden je preporodio ovu franšizu i trenutno su ekipa koja zabija 106 poena u prosjeku što je najviše u ligi, a također su ekipa koja igra najbržu košarku s najviše posjeda lopte u ligi. Harden ih predvodi s prosjekom od 26 poena po utakmici i zabio je minimalno 20 poena u posljednjih 15 utakmica. Rocketsi su na nizu od tri pobjede, a posljednju su ostvarili sinoć na gostovanju kod Bucksa rezultatom 115:101. U prvom poluvremenu su imali zaostatak od 11 poena, ali u drugom dijelu su pokazali svoju napadačku raskoš te su zabili 68 poena. Fenomenalan je bio Harden s 29 poena uz šut 11/18, 7 asistencija i 4 ukradene lopte, te Carlos Delfino s 22 poena uz šut za tri 6/7. Dobro su još odigrali Patrick Patterson i Toney Douglas s po 18 poena. Cavsi su u sinoćnjem susretu pobijedili Bobcatse na gostovanju rezultatom 106:104, a pobjednički koš je zabio Kyrieja Irvinga sekundu prije kraja te je utakmicu završio s 33 poena od kojih je 16 zabio u posljednjih 10 minuta. Imao je pomoć u Tristanu Thompsonu koji je završio s 19 poena i 13 skokova, te C.J. Milesu koji je zabio 18 poena.

Očekujemo jako zanimljivu utakmicu s dosta poena, a prednost ćemo dati Rocketsima koji su u boljoj formi.

Minnesota Timberwolves (15-14) – Portland Trail Blazers (17-15)  02.00

Timberwolvesi us iznenađujuće u posljednjem susretu na gostovanju pobijedili Nuggetse rezultatom 101:97. Imali su šest igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a najbolji su bili Jose Juan Barea i Alexey Shved s po 17 poena. U pobjedi im se ozlijedio Kevin Love, te je odigrao samo 24 minute u kojima je zabio 12 poena i pridodao 17 skokova. Love je upitan za večerašnju utakmicu, dok se očekuje da će se Ricky Rubio vratiti. Blazersi su sinoć priredili veliko iznenađenje pobjedom u FedExForumu protiv Grizzliesa rezultatom 86:84. Prva petorka je odradila odličan posao i svi su završili s dvoznamenkastim brojem poena. Najbolji strijelac je bio Wesley Matthews s 21 poenom, a double-double učinke su ostvarili LaMarcus Aldridge s 15 poena i 14 skokova, te J.J. Hickson s 19 poena i 11 skokova. U jedinom susretu koje su ove dvije ekipe igrale pobjedu su na domaćem terenu ostvarili Blazersi rezultatom 103:95. U redovima Blazersa najefikasniji su bili Matthews s 30 poena, Hickson s 14 poena i 13 skokova, Aldridge s 13 poena i 6 skokova, te Damian Lillard s 28 poena i 8 asistencija. Kod Timberwolvesa su odlično odigrali Love s 24 poena i 13 skokova, Nikola Peković s 18 poena i 10 skokova, Luke Ridnour s 14 poena, te Andrei Kirilenko s 10 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Razlog poraza Timberwolvesa leži u činjenici što su trice šutirali samo 16%. Od posljednjih 20 susreta 18 utakmica su pobijedili Blazersi.

Prednost u ovom susretu ćemo dati Timberwolvesima zbog domaćeg terena.

Dallas Mavericks (13-20) – New Orleans Hornets (7-25) 02.30

Iako se bivši MVP lige Dirk Nowitzki počeo lagano uigravati, Dallas nikako da uhvati pobjednički ritam. U šest utakmica koje je odigrao nakon povratka, Nowitzki ima prosjek od 10 koševa po utakmici. To izgleda slabo za Dirka, ali treba napomenuti da je u svih šest utakmica ulazi s klupe, a u posljednjoj je u 29 minuta zabio 19 koševa, što mu je najbolji učinak sezone. Dallas je tu utakmicu svejedno izgubio, što im je bio deseti poraz u posljednjih 12 utakmica, te su nakon solidnog starta u sezonu jako pali u poretku. No Mavsi su ipak nešto bolji kod kuće nego u gostima, a s obzirom da im u goste dolazi druga najgora momčad lige, jasno je da traže pobjedu. Još je uvijek upitno hoće li za goste zaigrati Eric Gordon kojeg je trener odmarao prošlu utakmicu. Nakon 24 koša u svojem prvom nastupu u sezoni, Gordon je zabilježio tek 11 koševa u porazu od Atlante. Uz sve to, bit će zanimljivo vidjeti kako će povratnici Dallasa i New Orleansa odigrati ovu utakmicu.

Prednost dajemo Dallasu zbog veće širine i prednosti domaćeg terena.

San Antonio Spurs (26-9) – Philadelphia 76ers (15-19) 02.30

Momčad San Antonia trenutno gleda u leđa Clippersima i Thunderu, a njihov niz od sedam uzastopnih pobjeda prekinut je u četvrtak porazom rezultatom 100:83 u New Yorku. Razlog tome je bila istrošenost i umor igrača, pa su Tim Duncan i Tony Parker zabili po 11, a Manu Ginobili tek 8 koševa za Spurse. Večeras se nadaju nastavku svog drugog niza i desetoj uzastopnoj pobjedi kod kuće. Nakon pomalo bizarne ozljede zgloba koju je zadobio u New Yorku, upitan je nastup Stephena Jacksona. Sixersi ulaze u susret također dosta umorni nakon 7 uzastopnih gostovanja, a posljednje u nizu koje slijedi večeras će im biti i jedno od najtežih. Naime, Philadelphia je izgubila u 24 od 25 utakmica u gostima kod Spursa, još od davne 1987. godine. Sixersi imaju dosta problema ove sezone, a jedna od rijetki pozitivnih stvari je igra playmakera Jruea Holidaya koji igra na All-Star razini, uz prosjek od 18,6 koševa i 9 asistencija po utakmici. Njegova dobra igra će biti potrebna gostima ako žele upisati rijetku pobjedu u San Antoniju.

Spursi su veliki favoriti, te očekujemo njihovu pobjedu.

Denver Nuggets (18-16) – Utah Jazz (17-17) 03.00

Utah Jazz večeras dolazi na neugodno gostovanje kod Denver Nuggetsa. Nuggetsi su odlični kod kuće gdje imaju 10 pobjeda u 12 utakmica. Nuggetsi u posljednje vrijeme igraju dosta promjenjivo, te tako imaju 6 pobjeda u posljednjih 10 utakmica. Denver je svoju posljednju utakmicu igrao kod kuće protiv Minnesote Timberwolvesa koji su im nanijeli tek drugi poraz kod kuće ove sezone. Minnesota je preokrenula minus u posljednoj dionici utakmice unatoč ne igranju njihovog najboljeg igrača Kevina Lovea koji je ozlijedio prst sredinom treće četvrtine. U porazu Nuggetsa su se najviše istakli Kosta Koufos sa 16 koševa i 7 skokova, te Ty Lawson 16 koševa i dvije asistencije. Treba istaknuti i Andrea Millera s 11 koševa i 10 asistencija. Jazzeri su sinoć u gostima kod Phoenix Sunsa ostvarili pobjedu. Na domaćem parketu su sjajni, dok u gostima rijetko kada pobjeđuju. U toj vrijednoj pobjedi treba istaknuti Ala Jeffersona s 21 košem i 8 uhvaćenih skokova, te Paula Millsapa s 19 koševa i 10 skokova, a jako dobru utakmicu s klupe je odigrao Derrick Favors s 10 koševa i 9 skokova.

Prednost dajemo Denveru zbog domaćeg terena i bolje igre, te zbog loše igre Jazzera u gostima gdje rijetko pobjeđuju.

Los Angeles Clippers (26-8) – Golden State Warriors (22-10) 04.30

Warriorsi večeras u goste dolaze Clippersima koji kod kuće igraju odlično, te su na 16 pobjeda u 19 utakmica kao domaćini. Warriorsi gotovo podjednako dobro igraju kod kuće gdje imaju 11 pobjeda u 15 utakmica, a u gostima 11 pobjeda u 17 utakmica. Clippersi igraju odlično, te imaju 8 pobjeda u posljednjih 10 utakmica. Posljednju pobjedu su ostvarili sinoć kao domaćini protiv Los Angeles Lakersa s kojim su prekinuli niz od 2 uzastopna poraza. Predvodnik Clippersa je bio Chris Paul s 30 koševa, 13 asistencija i 6 skokova, a pridružio mu se i Blake Griffin s 24 koša i 5 uhvaćenih skokova. Warriorsi su svoju posljednju utakmicu igrali u srijedu protiv današnjeg suparnika. Tada su porazili Clipperse s 21 košem razlike, a treba napomenuti kako su Warriorsi imali 52 posto šuta iz igre. Stephen Curry je bio predvodnik Warriorsa s 31 košem, 6 skokova i 8 asistencija, a odličnu partiju je pružio David Lee s 24 koša, 13 skokova i 7 asistencija. Pridružio im se Klay Thompson s 19 koševa.

Vrlo teška utakmica za prognoziranje, ali ćemo ipak malu prednost dati Warriorsima zbog više dana odmora i priprema za ovu utakmicu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE