Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Umorni Knicksi u Clevelandu, Bucksi dočekuju Jazzere

Nakon jučerašnje uzbudljive večeri danas će u NBA ligi biti nešto mirnije. Na rasporedu je sedam susreta u kojima bi tek nekoliko dvoboja moglo biti napeto do samoga kraja. U tu kategoriju možemo staviti susrete Bucksa i Jazzera te Warriorsa i Raptorsa, a ne treba otpisati ni Cavalierse koji igraju protiv Knicksa.

Cleveland Cavaliers (20-39) – New York Knicks (35-21)  01.00

Cleveland Cavaliersi su prošlu utakmicu kod kuće poraženi od Los Angeles Clippersa sa 105:89. Od samoga početka gosti su zagospodarili terenom i Cavaliersi su bili u podređenom položaju. Prednost gostiju je stalno bila dvoznamenkasta, a domaći igrači nisu bili na očekivanoj razini da možda zaprijete favoritima iz Los Angelesa. Večeras se po zadnjim najavama očekuje nastup Kyriea Irvinga nakon što je propustio zadnje tri utakmice, no pod upitnikom je nastup Diona Waitersa zbog bolesti. New York Knicksi su sinoć u Madison Square Gardenu poraženi od Miami Heata s 99:93. Premda su tijekom dvoboja imali dvoznamenkastu prednost, nisu se uspjeli obraniti od naleta gostiju u završnici. Carmelo Anthony postigao je 32 koša, no od toga samo osam u drugom poluvremenu gdje ga je čuvao LeBron James. Nakon neugodnog poraza od ljutog rivala, večeras moraju dobiti relativno laganog protivnika, no pitanje je u kakvom su stanju igrači Mike Woodsona.

Prednost dajemo kvalitetnijim gostima.

Milwaukee Bucks (29-28) – Utah Jazz (32-27)  02.00

Milwaukee čvrsto drži osmu poziciju na Istoku i čini se da su dosta odmakli ostalim momčadima koje pretendiraju na to mjesto. Trenutno su u nizu od tri pobjede,  a zadnju su ostvarili kod kuće protiv Toronto Raptorsa 122:114 nakon produžetka. Turčin Ersan Ilyasova je s 26 koševa predvodio Buckse do vrijedne pobjede, a vrijedi spomenuti i 19 asistencija Brandona Jenningsa. Večeras će ugostiti Utah Jazz, no u koristi im idu ozljede ponajboljih igrača, pa će tako Jazz večeras biti bez Ala Jeffersona i Jamaala Tinsleya, a pod upitnikom je nastup Paula Millsapa. Inače, Utah Jazz je prošlu utakmicu kod kuće deklasirao momčad Charlotte Bobcatsa rezultatom 98:68. Prisilili su goste na samo 34 posto šuta iz igre, a najbolji na terenu je bio Turčin Enes Kanter sa svoja 23 koša i 22 skoka. Vrlo dobro je nadomjestio izostanke Jeffersona i Millsapa, te se tako nametnuo treneru.

Zbog dosta ozljeda u gostujućoj momčadi prednost dajemo Milwaukee Bucksima.

New Orleans Hornets (21-39) – Orlando Magic (16-44)  02.00

Ovdje se sastaju momčadi s dna dviju konferencija i teško da će biti neke napetosti tijekom utakmice, jer im je u interesu izgubiti što više utakmica do kraja sezone kako bi imali što bolji pick na sljedećem draftu. New Orleans je prošlu utakmicu kod kuće dobio Detroit Pistonse s 100:95. Greivis Vasquez je predvodio domaćine s 25 koševa i devet asistencija. Večeras bi se na teren trebao vratiti Anthony Davis i tako pojačati Hornetse pod košem. Orlando Magic i dalje niže poraze, a zadnji su doživjeli sinoć kod kuće od Memphis Grizzliesa, a bilo je velikih 108:82. Već se nakon prvih 12 minuta utakmice vidjelo u kojem smjeru ide utakmica, a na odmoru je pitanje pobjednika riješeno jer su gosti imali plus 25. U momčadi Orlanda nitko nije odigrao vrijedno spomena, a tri su igrača postigla po 12 koševa.

S obzirom na kratak kadar gostiju, te umor nakon jučerašnje utakmice, pobjeda domaćina se nameće kao jedino rješenje.

Minnesota Timberwolves (20-36) – Miami Heat (43-14) 02.00

Minnesota dočekuje momčad koja je trenutno u najboljoj formi u cijeloj ligi, Miami Heat. Kod Timberwolvesa su dobro poznati problemi s ozljedama tako da ne treba puno riječi trošiti na to. Peti uzastopni poraz upisali su protiv Portlanda prije dva dana rezultatom 109:94. Uz one koji su duže ozlijeđeni, nisu igrali Nikola Peković i Andrei Kirilenko, a čini se da će propustiti i ovaj dvoboj. U njihovom izostanku najbolje se snašao Derrick Williams s 23 poena i 8 skokova, dok je Luke Ridnour ubacio 18 poena. Miami ima 14 pobjeda u nizu i izgleda nezaustavljivo. To su na svojoj koži jučer osjetili košarkaši New Yorka koji su poraženi rezultatom 99:93. U zadnjim minutama susret je preuzeo LeBron James i odveo svoju momčad do pobjede. Utakmicu je okončao s 29 poena, 11 skokova i 7 asistencija, a dobar je bio i Dwyane Wade s 20 poena te po 8 skokova i asistencija.

Miami je veliki favorit iako im je ovo druga utakmicu u dva dana.

Denver Nuggets (38-22) – Atlanta Hawks (33-25) 03.00

Jedan od zanimljivijih dvoboja večeri. Ponajbolji domaćini ligi, Denver Nuggetsi, žele poboljšati svoj omjer pobjeda i poraza protiv Hawksa. Nuggetsi trenutno imaju 4 pobjede u nizu u kojem su svladali Lakerse, a zatim i prije tri dana Oklahomu. Od Thundera su bili bolji rezultatom 105:103 i tako pokazali da je njihov teren neosvojiva tvrđava za gotovo sve ekipe lige. Zanimljivo je da je samo Ty Lawson od igrača iz početne petorke ubacio preko 10 poena (11), ali sve je to nadoknadio Wilson Chandler koji je s klupe ubacio 35 poena, a treba istaknuti i svestrani učinak Andrea Millera koji je ubilježio 14 poena, 7 asistencija i 6 skokova. Hawksima je ovo posljednja utakmica gostujuće turneje duge 6 susreta. Jučer su igrali protiv Lakersa i izgubili rezultatom 99:98. Najbolji kod poraženih bio je Al Horford s 24 poena, dok je 19, uz 7 asistencija i 7 skokova, ubacio Josh Smith.

Teško će biti Hawksima igrati večeras jer su se iscrpili protiv Lakersa jučer, a i Nuggetsi im neće dati ni sekunde predaha. Zbog toga prednost dajemo na stranu Denvera koji bi trebao nastaviti s pobjedama na domaćem parketu.

Portland Trail Blazers (27-31) – Charlotte Bobcats (13-46) 04.00

Blazersi su na svom parketu pobijedili u šest od posljednjih osam susreta i prosječno su postizali 12,5 poena, a posljednji uspjeh ubilježili su protiv Timberwolvesa rezultatom 109:94. Najbolji strijelac bio je Damian Lillard s 24 poena, a dobro su odigrali J.J. Hickson s 18 poena i 16 skokova, LaMarcus Aldridge sa 17 poena, te s klupe Meyers Leonard s 12 poena i 8 skokova, te Eric Maynor sa 7 poena i 12 asistencija. Bobcatsi igraju jako loše i doživjeli su šest uzastopnih poraza. Podatak da su ih ekipe u posljednja dva susreta nadskočila za ukupno 67 skokova je rekord NBA lige još od sezone 1985/86. U posljednjem susretu su poraženi na gostovanju kod Kingsa 119:83, a najbolji strijelci u njihovim redovima bili su Byron Mullens i Gerald Henderson s po 12 poena. U sezoni su odigrali jedan međusobni susret u kojemu je ekipa Blazersa pobijedila u Time Warner Cable Centru tek nakon produžetaka 118:112. Odlično su odigrali Aldridge s 25 poena, 13 skokova i 5 asistencija, Lillard s 24 poena i 9 asistencija, Nicolas Batum sa 17 poena, 13 skokova i 7 asistencija, te Wesley Matthews s 19 poena. U redovima Bobcatsa najbolje su odigrali Ben Gordon s 29 poena, Mullens s 12 poena i 12 skokova, te Kemba Walker s 22 poena i 7 asistencija.

Sve osim pobjede Blazersa bilo bi veliko iznenađenje.

Golden State Warriors (33-27) – Toronto Raptors (23-37) 04.30

Warriorsi se vraćaju na domaći parket nakon pet gostujućih utakmica u kojima su doživjeli četiri uzastopna poraza. Još im je lošija statistika ako se pogleda posljednjih 13 utakmica jer su poraženi u čak 10 susreta, ali bi to sve mogli nadoknaditi u idućih sedam utakmica koje igraju pred svojom publikom. Što se tiče njihovih posljednjih sedam utakmica na domaćem terenu upisali su šest pobjeda, a najzvučnije su protiv Clippersa, Thundera i Spursa. U posljednjoj utakmici su poraženi na gostovanju kod 76ersa 104:97. Jako dobro su igrali igrači iz prve petorke, a najbolji su bili Stephen Curry s 30 poena i 8 asistencija, Klay Thompson s 29 poena, te David Lee s 13 poena, 16 skokova i 7 asistencija. Odlične igre pruža Curry koji je u zadnjih pet utakmica na prosjeku od 27,6 poena uz 54% šuta. Raptorsi su nakon odličnog niza od sedam pobjeda iz deset utakmica upali u malu krizu te su poraženi u zadnje četiri utakmice. Posljednji poraz doživjeli su na gostovanju kod Bucksa rezultatom 122:114, a utakmicu je propustio Rudy Gay zbog ozljede i upitan je za večerašnji susret. Kyle Lowry je ubilježio triple-double s 10 poena, 10 skokova, 10 asistencija i 5 ukradenih lopti. Solidno su odigrali Alan Anderson s 21 poenom, Landry Fields s 15 poena, 7 skokova i 4 ukradene lopte, te Amir Johnson s 19 poena i 9 skokova. Podbacio je DeMar DeRozan s 18 poena uz katastrofalan šut 6/21. Ove sezone su odigrali jedan međusobni susret u Air Canada Centru, a pobijedila je ekipa Warriorsa 114:102. Imali su sedam igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a najbolji je bio Lee s 21 poenom, 12 skokova i 7 asistencija. U redovima Raptorsa najbolji su bili Aaron Gray s 22 poena i 10 skokova, te DeRozan s 21 poenom i 9 asistencija.

Prednost dajemo Warriorsima koji igraju odlično na domaćem terenu što se posebno vidi u njihovom pristupu u obrani jer primaju 97,5 poena što je za 4 manje od njihovog prosjeka u sezoni.

Latest Posts

NE PROPUSTITE