Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Umrla NBA legenda Walt Bellamy

Jedan od najboljih centara 60-ih i 70-ih godina, Walt Bellamy, umro je u 74. godini života u subotu u svom domu u Atlanti. Bellamy je član Kuće slavnih, a kroz 14 godina dugu karijeru je prosječno bilježio brojke od 20,1 poen i 13,7 skokova po utakmici.

“Walt Bellamy je bio izuzetno talentiran igrač koji je imao veliki utjecaj na našu igru. Izvan terena je bio još bolja osoba te će nedostajati svima koji su ga imali sreće upoznati”, rekao je David Stern.

Kao igrač sveučilišta Indiana University osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1960. godine, a 1961. je stigao u NBA ligu kao prvi izbor drafta, uzeli su ga tadašnji Chicago Packersi. U dresu Chicaga je bio daleko najbolji rookie godine te je u prosjeku zabijao 32 poena, uz 19 skokova.

Kroz bogatu karijeru je igrao za Baltimore Bulletse, New York Knickse, Detroit Pistonse, Atlanta Hawkse i New Orleans Jazz, četiri puta je igrao All-Star utakmicu, a u Kuću slavnih je uvršten 1993. godine.

Bellamy je karijeru završio s 20.941 poenom i 14.241 skokom. Njegov prosjek od 32 poena po utakmici u prvoj NBA sezoni je drugi najbolji prosjek nakon Wilta Chamberlaina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE