Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Uncle Clutch! Celticsi pobijedili OKC zahvaljujući Irvingu

Kyrie Irving je večeras bio in the zone. Predvodio je Celticse do pobjede protiv Oklahome, koja je gotovo do kraja utakmice bila u igri, ponajviše zahvaljujući raspoloženom Paulu Georgeu, koji u zadnje vrijeme igra vrhunski te ga s pravom neki nazivaju legitimnim MVP kandidatom.

Do poluvremena su PG-13 i Kyrie imali mali privatni dvoboj s blagom prednošću za Irvinga (20 poena) i Celticse, koji su na predah otišli rezultatom 66:58. Russell Westbrook je u prvom poluvremenu zabilježio manje poena, nego Jayson Tatum na drugoj strani, dok je George već bio zabio 17 poena.

U trećoj četvrtini se situacija promijenila, Boston nije bio dobar u napadu, dok je George nastavio “trpati”. U međuvremenu je OKC i poveo, no potom je uslijedila serija Celticsa 14-0, u kojoj je Marcus Smart pogodio tri trice, a početkom zadnje dionice je Daniel Theis povećao vodstvo na 10 poena.

No Oklahomi se opet uspjelo vratiti, na 46 sekundi prije kraja dva slobodna bacanja Westbrooka dovela su OKC do 2 poena zaostatka, ali Irving je odmah odgovorio. S preostalih 17,5 sekundi, Jerami Grant je zabio tricu, a Tatum je pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja. Međutim, priliku da izjednači je prokockao Westbrook, jer je izgubio loptu, a Tatum je na sedam sekundi do kraja odveo Kelte na četiri razlike, što im je bilo dovoljno da na kraju osiguraju pobjedu rezultatom 134:129.

Utakmica neće ostati u lijepom sjećanju MVP-ju iz 2017., Westbrooku, unatoč ostvarenom triple-double učinku (22 poena, 12 skokova, 16 asistencija). George je zabio 37 poena, ali nije bio toliko učinkovit iz polja, kao što je bio mnogo puta ove sezone (11/27 FG, 5/16 3FG). Dennis Schröder je postigao 16 poena uz 6 skokova (5/13 FG).

Celticsi su imali ukupno osam dvoznamenkastih igrača, a Irving je bio najbolji s 30 poena i 11 asistencija (14/19 FG).

Latest Posts

NE PROPUSTITE