Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unicsu važna pobjeda u Sieni, Navarro za povijest

Košarkaši Unicsa upisali su veoma važnu pobjedu protiv Mentepaschi Siene. Zahvaljujuæi odliènoj utakmici Domercanta i Veremeenka pobjedili su sa konaènih 73:79. Barcelona je bez problema svladala Union Olimpiju dok je Galatasaray ostvario važnu pobjedu nad Prokomom koja ga približava drugom krugu.

Skupina D:

Montepaschi Siena – Unics Kazan 73:79
(McCaleb 22p, Kaukenas 13p; Domercant 24p, Veremeenko 23p, 10sk )

U izuzetno zanimljivoj utakmici Rusi su odnijeli važnu pobjedu iz Siene. Cijela je utakmica bila izuzetno izjednaèena uz puno preokreta, i u takvom ritmu Siena je u posljednju èetvrtinu ušla sa prednošæu od 4 koša razlike.

No tada se budi Unics te otvara posljednju èetvrtinu tricom Domercanta i polaganjem Lydala te preuzima vodstvo, koje do isteka prvih 5 minuta posljednje èetvrtine, ukupnom serijom 10:2, iznosi 4 razlike.

McCaleb zatim smanjuje razliku, no Domercant novom tricom vodi svoju momèad na 5 razlike. Nakon nekoliko napada bez uspješne završnice, Veremeenko u jednom napadu polaže za 72:65 i neki su mislili da je gotovo, posebno nakon još jedne trice Domercanta za 75:67. No, onda se Siena ponovno budi i daje svoje posljednje atome snage, dolazi do 75:73, no više od toga na njihovu žalost nisu uspjeli postiæi.

Zanimljivu utakmicu odigrao je Henry Domercant postigavši 24 koša, šutiravši sa trice 6/8, dok mu je šut za dva poena bio 0/4. Upisao je i 5 izgubljenih lopti, no to nije pomoglo Sieni u kojoj je po obièaju najbolji bio Makedonac Bo McCaleb sa 22 poena.

Barcelona – Union Olimpija 72:46
(Navarro 14p, Peroviæ 12p; Green 10p, Capin 10p)

Košarkaši Barcelone rutinski su odradili utakmicu protiv slovenske Union Olimpije. Od poèetka utakmice pokazivali su prednost u klasi i stalno poveæavali prednost. Utakmicu su otvorili sa 11-0 te vrlo brzo riješili pitanje pobjednika. Prednost je pred kraj treæe èetvrtine iznosila i 30 poena te je Olimpija tek u posljednjoj èetvrtini uspjela nešto smanjiti prednost za konaènih 72:46.

Ipak, glavna prièa utakmice je Juan Carlos Navarro koji æe ovu utakmicu pamtiti cijeli život. Naime, sredinom treæe èetvrtine postigao je polaganje koje je bilo njegov 2716. koš u Euroligi, èime je on postao vodeæi strijelac Eurolige svih vremena. Nakon toga više nije postigao niti jedan poen na utakmici. Buduæi da je Navarro produžio ugovor s Barcelonom na još dvije godine, ta æe brojka dodatno rasti i pitanje je hoæe li ga itko moæi maknuti s trona.

Navarro je susret završio sa 14 poena, dok su Huertas i Peroviæ ubacili po 12. Kod Union Olimpije tek su dvojica bila dvoznamenkasta, Danny Green i Aleksandar Capin postigli su po 10 poena. Barceloni je ovo bila šesta pobjeda u isto toliko susreta i teoretsko osiguranje prolaska u drugi krug natjecanja. Olimpija je pak na omjeru 1-5 i još ima šanse za prolazak dalje, ali one su više teoretske nego praktiène.

Galatasaray Medical Park- Asecco Prokom 78:76 (produžetak)
(Pachulia 19p, 10sk, Shumpert 13p, 7sk; Motiejunas 22p, 10sk, 3uk)

Sjajnu i napetu utakmicu odigrali su u Istanbulu domaæi Galatasaray i Poljski Procom. Nakon izjednaèenog prvog poluvremena, Poljaci su odigrali fantastiènu treæu èetvrtinu koju su dobili 26:12, te ušli u zadnjih 10 minuta sa +11 i oèekivalo se da bi mogli iznenaditi i ostvariti svoju prvu pobjedu u ovogodišnjoj Euroligi.

To je bilo još vjerojatnije nakon što je na semaforu pisalo 53:67, sa 5:30 do kraja. No, ideja o porazu nije se svidjela Jaki Lakoviæu i Dariusu Songaili, prvo Lakoviæ zabija tricu, a nakon toga Songaila pogaða u tri napada za redom i na semaforu je ubrzo pisalo 65:69, a do kraja je bilo nešto manje od tri minute.

2 minute nismo vidjeli koša, nakon toga Motiejunes zabija jedno slobodno bacanje, sa druge strane Pachulia 2, da bi sa 32 sekunde prije kraja Lucas zabio tricu za poravnanje.

Prokom je imao dvije prilike, šut za 3 Motiejunasa, te šut Zamojskog nakon skoka u napadu, no bez uspjeha, i susret je otišao u produžetke.

U veoma napetih i nervoznih 5 minuta, više koncentracije su pokazali Turci te odnijeli pobjedu, iako je Lafayette imao šut za pobjedu, no nije ga pogodio.

Galatasaray je ovu pobjedu ostvario timskom igrom, gdje je uvijek kada je bilo potrebno povukao netko drugi, dok je za Prokom odliènu utakmicu odigrala buduæa zvijezda Houston Rocketsa Donatas Motiejunas.

Latest Posts

NE PROPUSTITE