Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

UNLV slavio u sjajnoj utakmici, pobjede favorita

Novih 58 utakmica odigrano je noæas u NCAA ligi, a nastupale su neke od ponajboljih ekipa lige. Derbi veèeri pripao je North Carolini koja je uspjela svladati Wisconsin, ali epitet najbolje utakmice veèeri pripada dvoboju UNLV – Santa Barbara.

Nakon mjesec dana na prvom mjestu North Carolina pala je na peto mjesto lige zahvaljujuæi porazu prošloga tjedna. Noæas su igrali utakmicu protiv do tada neporaženog Wisconsina i nisu htjeli upisati novi poraz te su uspjeli slaviti 60:57. Otvaranje susreta pripalo je Carolini koja je imala vodstvo od 19:10 nakon 9 minuta igre. Do isteka prvog poluvremena Wisconsin se vratio u utakmicu te se otišlo na odmor sa 25:24 za UNC. Wisconsin je uspio sredinom drugog dijela prijeæi u prednosti, imali su 5 poena razlike, ali nisu uspjeli napraviti veæu prednost i prelomiti susret. Pred kraj utakmice Wisconsin ne uspijeva ubaciti koš èitavih 5 minuta tijekom kojih se Tar Heelsi odvajaju na 8 poena razlike i mirno privode susret kraju.

Harrison Barnes ubacio je 20 poena za pobjednike, a sjajan je bio i John Henson sa 8 poena, 17 skokova i 5 blokada. Kod Badgersa najviše je postigao Jordan Taylor koji je susret završio sa 18 poena. Spomenimo i da Duje Dukan nije odigrao niti minute za Wisconsin, trenutno sedmu momèad lige.

UNLV Rebelsi, koji su prošlu utakmicu svladali North Carolinu, uspjeli su nakon dva produžetka slaviti protiv Santa Barbare. Èitava utakmica bila je veoma izjednaèena, tek se gosti iz UNLV-a uspijevaju odvojiti na 10 poena razlike 2 minute prije kraja, ali domaæini se vraæaju u utakmicu i zahvaljujuæi sreæi uspjeli su izboriti produžetak. Gubili su 3 razlike, a njihov igraè Orlando Johnson imao je 2 slobodna bacanja 2 sekunde prije kraja susreta. Prvo je pogodio, drugo je namjerno promašio i skok hvata Greg Somogyi te poentira sa zvukom sirene za produžetak. U prvom produžetku heroj je bio Chace Stanback koji je uhvatio napadaèki skok i postigao tricu 3 sekunde prije kraja za odlazak u drugi produžetak. Ondje je UNLV uspio osigurati konaènu pobjedu 94:88 mirnim izvoðenjem slobodnih bacanja.

Mike Moser postigao je 34 poena i skokova za pobjednike, a pripomogao je i Stanback sa 19 poena. Santa Barbaru predvodio je Orlando Johnson sa 36 poena i 10 skokova.

Ostale momèadi rangirane unutar najboljih 25 lige uspjele su slaviti bez veæih problema, jedino se Creighton, 22. ekipa lige, muèio sa San Diego Stateom. U prvom poluvremenu imali su zaostatak i od 17 poena razlike, te veæinu utakmice bili u zaostatku, ali na kraju su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Pet sekundi prije kraja igraè Creightona Jehenns Manigat pogaða prvo slobodno bacanje, ali promašuje drugo, no uspijeva uhvatiti svoj promašaj i utakmica završava rezultatom 85:83 za Creighton. Do pobjede ih je vodio Doug McDermott sa 25 poena i 12 skokova, dok je kod San Diega najbolji bio Xavier Thames sa 21 poenom i 6 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE