Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls: All-Star Edition

11/02/1996 – All-Star utakmica

Stigli smo do službene polovice sezone, popularne All-Star utakmice između najboljih igrača Istoka i Zapada koja se te 1996. godine odigrala u San Antoniju pred 36 tisuća ljudi.

Publika je i tada birala petorke za Istok i Zapad, a vodeći u glasovanju za Istok su bili mladi Grant Hill (1,358,004) i Michael Jordan (1,341,422), dok je na Zapadu najpopularniji bio nitko drugi nego Charles Barkley (1,268,195).

Chicago Bullsi su na All-Star vikend stigli s najboljim omjerom lige (42-5), najboljim skakačem lige (Rodman), najboljim igračem i strijelcem lige (Jordan), najboljim tricašem lige (Kerr) i najboljim trenerom lige (Phil Jackson). Treba nadodati i najboljeg šestog igrača lige (Kukoč) i najboljeg all-around igrača lige (Pippen).

Natjecanje u tricama je odnio šuter Washington Bulletsa Tim Legler koji je u finalu svladao Stevea Kerra.

Istok je na kraju slavio rezultatom 129:118, Jordan je bio MVP (20 poena), a s klupe ga je vodio Phil Jackson. Odlične su utakmice za Istok odigrali Shaquille O’Neal (25 poena, 10 skokova) i Penny Hardaway (18 poena, 9 asistencija), dok su za Zapad najbolji bili Gary Payton (18 poena, 5 asistencija, 5 ukradenih lopti) i David Robinson (18 poena, 11 skokova).

Potez susreta i vjerojatno najbolje poster-zakucavanje u povijesti All-Star utakmica; Shaq preko Admirala. Evo i poster, faca Shawna Kempa govori sve.

Jordanu je to bila druga, od ukupno tri nagrade za najkorisnijeg igrača All-Star utakmice.

Cijelu utakmicu možete pogledati ovdje, Jordanove majstorije ovdje, a najbolje poteze utakmice ovdje. Blaženi YouTube.

STATISTIKA:

Latest Posts

NE PROPUSTITE