Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 15

02/12/1995 – LA Clippers-Chicago Bulls

Zadnja stanica dugačkog izleta po Zapadu Bullsima je za protivnike donijela LA Clipperse, momčad koja je tu sezonu imala rekord 29-53, a četiri najbolja strijelca/igrača su im bila Lov Vaught, Bison Dele (inače Brian Williams – mijenjanje imena), Terry Dehere i Pooh Richardson; kada pogledate imena, 29 pobjeda je čak i dobar rezultat. Svjetla točka ekipe bio je rookie Brent Barry, a kao pojačanje je doveden Rodney Rodgers. Clippersi su naravno bili zadnja momčad po posjećenosti te godine pa su za ”nagradu” igrali sedam utakmica u Anaheimu, a jedna od njih je bila baš ova protiv Chicago Bullsa.

Bullsima je ovo bio prvi susret u prosincu u kojeg su ušli s rekordom 12-2, a cijeli studeni su igrali perfektnu košarku s obzirom na to da je Rodman bio ozlijeđen i da se momčad još uvijek uigravala. Izgubili su samo dva teška gostovanja u Orlandu i Seattleu. Okršaj protiv očajnih Clippersa trebao je biti odmor prije konačnog povratka u Windy City, ali Anaheim se pokazao kao još jedno teško gostovanje, unatoč izvanrednom početku. Treba napomenuti da je ovo bila zadnja, od ukupno sedam utakmica turneje po Zapadu.

JordanPippen kombinacija na početku utakmice radila je savršeno, Harper se priključio s nekoliko lijepih ulaza prema košu, a vrhunac se dogodio kada je Jordan zakucao nakon promašaja Longleyja, da bi Pippen odmah idući napad iz kontre zakucao preko Terryja Dehere. Prva četvrtina je završena rezultatom 30-12 za Bullse, ali tada slijedi blago opuštanje i povratak Clippersa u egal zonu.

Jedan od najboljih poteza sezone i jedno od boljih zakucavanja Pippenove karijere.

Unatoč vrlo dobroj drugoj dionici gostiju, vidjelo se da su Clippersi agresivniji, da je protok lopte dosta bolji nego u prvoj četvrtini, a s par trica su u jednom trenutku došli na samo -9. Međutim, Bullsi su uz pomoć Jordanovih majstorija i nekoliko lijepih dodavanja Kukoča na kraju poluvremena ipak otišli na mirnih 56-41. No, ono što je uslijedilo u trećoj je još veći povratak Clippersa predvođen rookijem Brentom Barryjem koji je pokazao svu raskoš svog talenta.

Brian Williams (Bison Dele)* je agresivnošću, hvatanjem skokova i odličnom igrom u reketu vratio Clipperse u igru na samom početku drugog poluvremena. Bullsi gotovo pet minuta nisu zabili pogodak iz polja, samo dva slobodna bacanja uz lošu igru u napadu. Dok je heroj domaćina u prvoj polovici perioda bio Brian Williams, drugi dio obilježio je već spomenuti rookie Brent Berry. Nizom ”trica-trica-zakucavanje” Barry je zabio osam poena zaredom i vratio je Clipperse na samo -3, a Phil Jackson je bio prisiljen pozvati minutu odmora da regrupira i smiri Bikove. Do kraja četvrtine taj minus je ostao isti te su Bullsi vodili 82-79, a Clippersi su zabili 38 poena u 12 minuta najboljoj obrambenoj momčadi lige; kombinacija Williams-Barry odradila je lavovski posao.

*danas nažalost pokojni, čovjek kojega je navodno ubio brat 2002. godine dok su putovali brodom na Južnom Pacifiku. Brian Williams je za Bullse nastupao u sezoni 96/97 kada se pokazao kao jedan od bitnijih čimbenika u drugoj polovici sezone zbog svoje agresivne igre u reketu. Iz Bullsa je otišao sezonu nakon, tada je promijenio ime u Bison Dele, a nakon odlične dvije sezone u Pistonsima odlazi u ranu mirovinu sa samo 30 godina.

Susret u kojem smo imali prilike vidjeti čak 13 zakucavanja.

Clippersi su svim silama pokušali ostati u igri, ali kada se Jordan u zadnjoj dionici vratio na parket, stvar je bila završena. Serijom 9-0 Bullsi se konačno odvajaju i mirno pobjeđuju 104-98 te svoj izlet završavaju s impresivnim rekordom 6-1. Michael je, kao i uvijek, bio najbolji strijelac s 37 zabijenih poena, dok je Pippen pridodao 21 poen; duo je sve skupa imao i 9 ukradenih lopti.

Najbolji duo svih vremena bio je glavni katalizator uspješno završenog putovanja; Pippenova all-around briljantnost pomiješana s Jordanovim scorerskim sposobnostima i clutch majstorijama donijela je Bullsima omjer 6-1.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE