Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 19

13/12/1995 – Chicago Bulls-Orlando Magic

Nakon napadačke ekshibicije protiv Milwaukee Bucksa, Chicago Bullsi su doputovali natrag u svoju utvrdu, United Center. Pred 24 tisuće navijača dočekali su Orlando Magic, prošlogodišnje finaliste koji su i bez O’Neala u petorci imali odličan rekord 17-5, a Bullse su pobijedili kod kuće na početku sezone te im nanijeli jedan od deset poraza u rekordnoj sezoni. S obzirom na to da su Bikovi imali čak tri dana odmora nakon pobjede protiv Bucksa, očekivala se još jedna lagana pobjeda i osveta za poraz u playoffu 1995. godine, kao naravno i osveta za već navedeni poraz s početka sezone.

Iako je nakon prve četvrtine vodstvo odmornih domaćina bilo samo 29:26, razlika je bila očita; energija Bullsa bila je na izuzetno visokom nivou, sve su poene zabijali iz kontri i tranzicije, trice su zabijali kao stroj, a Rodman je uhvatio 9 skokova samo u prvih 12 minuta. Kada je krajem prve dionice i početkom druge na parket ušao naš Toni Kukoč, Bullsi su prebacili u brzinu više; Toni je ukrao čak tri lopte u tom periodu, zabijao je, asistirao, radio pickove za suigrače. Jordan je samo u prvom poluvremenu zabio četiri trice, a ukupno je ubacio 22 poena. Penny Hardaway i ostatak ekipe Orlanda bili su vidno umorni jer su samo dan prije odigrali teško gostovanje protiv New Jersey Netsa pa ovakav ishod i ne čudi.

Kukijevo razvaljivanje Orlando Magica; 30 minuta, 21 poen, 5 skokova, 4 dodavanja, 3 ukradene lopte, 9/12 šut.

U drugom poluvremenu ponovno je jedna stvar najviše impresionirala; koliko su Bullsi bolji napadački kada je Kukoč na parketu. Iako konačna pobjeda nijednom nije došla u pitanje, bilo je vodljivo da Orlando može uhvatiti priključak i možda napraviti čudo. Međutim, svaki put kada bi došli na manje od -10, Toni bi ili zabio ili asistirao za otvoreno polaganje nakon probijanja prema košu. Gostujuća ekipa jednostavno nije imala nikoga u rotaciji da igra obranu na Toniju pa ga je većinu susreta čuvao manji Dennis Scott koji nije imao šanse. Treba istaknuti i glavnu trojku Orlanda Hardaway-Scott-Anderson. Iako su Penny i 3-D odigrali koliko-toliko dobre utakmice, Anderson je zabio samo 5 poena uz šut iz igre 1-9.

Četvorka JordanPippen-Rodman-Kukoč odigrala je protiv Orlanda daleko najbolju utakmicu sezone. Nijedan igrač nije podbacio; Toni je zabio 21 poen uz odličnu efikasnost, Rodman je hvatao skokove kao stroj, dok su Jordan i Pippen odigrali klasičnu utakmicu gdje su oba dominirala kroz cijeli susret, na obje strane terena. Navedena četvorka zabila je 93 poena od ukupnih 112 ekipe, a uhvatili su i 38 skokova (Orlando sve skupa 35) od ukupnih 49 ekipe. Na granici savršenstva.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE