Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 2

04/11/1995 – Chicago Bulls-Boston Celtics

Druga utakmica sezone iz snova za Chicago Bullse donijela im je oslabljene i izgubljene Boston Celticse za koje je u to vrijeme igrao naš centar Dino Rađa; legendi splitskog sporta je to bila treća, od ukupno četiri sezone u NBA ligi; prosječno je, u sezoni 95/96, imao prosjek od 20 poena i 10 skokova, uz šut od 50 posto.

Već u prvoj četvrtini nadmoć Bullsa je bila očita, Harpera nitko nije mogao čuvati i svojom odličnom post igrom je uništavao protivničkog playa Shermana Douglasa. Iako Jordan nije bio napadački raspoložen, Pippen, Longley i Kerr su preuzeli inicijativu i odveli Bikove do velikog 25-12 vodstva na kraju 1. četvrtine. Do izražaja je napokon došla i odlična Rodmanova obrana koja će jako puno značiti u nastavku sezone, bez problema je zaustavio Rađu koji je bio bespomoćan u napadu na početku utakmice. Veliki razlog za lošu predstavu Rađe bila je i ozljeda zgloba na lijevoj ruci.

Ulaskom Tonija Kukoča na parketu su se našla dvojica naših košarkaških velikana, jedan u dresu Bullsa, drugi u dresu Celticsa.

Sredinom 80-ih su bili ”dječji vrtić” splitske Jugoplastike, da bi 10 godina nakon igrali jedan protiv drugoga u najkvalitetnijoj ligi svijeta.

Napadačko buđenje sjajnog šutera Dane Barrosa i Dina Rađe vratilo je Celticse u igru, na poluvremenu su gubili samo 46-40. Jordan je u prvom poluvremenu bio nevidljiv, ali Jacksonov ”triangle” je radio kao švicarski sat i Bullsi su uspjeli zadržati vodstvo.

Početak drugog poluvremena obilježila je totalna katastrofa i raspad igre Bostona, serija 7-0 u malo više od pola minute odvela je Bullse do vodstva 53-40. Još jednom, kao i u prvoj utakmici sezone protiv Hornetsa, Bullsi u drugo poluvrijeme ulaze nabrijani i uništavaju protivnika. To će im tijekom sezone postati zaštitni znak. Napadačka uigranost i igra u obrani dovedena je do savršenstva, petorka Harper-Jordan-Pippen-Rodman-Longley pokazala se kao pun pogodak. Kombinacija trokuta i Jordanove 1 na 1 igre protiv očajnih bekova Celticsa urodila je plodom. Utakmica je na kraju treće dionice bila gotova, Bullsi su poveli s nedostižnih  81-59.

Klupa Bullsa je po drugi puta u dvije utakmice dobila priliku igrati cijelu zadnju četvrtinu. Jordan je otišao na zasluženi odmor, a zabio je samo 15 poena i igrao 20 minuta, dok je Scottie Pippen zabio 21 poen. Polivalentni Pippen je još skupio 4 dodavanja, 5 skokova, 5 ukradenih lopti i 4 blokade, tako da mu je falilo samo 1 dodavanje i blokada da zabilježi famoznu 5×5 utakmicu. Veliki razlog dominacije Bullsa tijekom sezone bilo je i često odmaranje glavnih igrača koje znači jako puno u napornoj NBA sezoni. Kukoč je zabio 10 poena, uhvatio 7 skokova i podijelio 5 dodavanja, dok je Rađa zabio 14 poena i uhvatio 16 skokova. Šut je zakazao zbog odlične obrane Rodmana, pogodio je samo 7-20.

Pippenove ”ludorije” kojima je digao na noge publiku United Centra.

Ostatak utakmice donio nam je show Pippena, a Buechler je samo u zadnjoj četvrtini zabio 11 poena i pokazao se kao izvanredan igrač s klupe. Utakmica je završila pobjedom Bullsa 107-85.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE