Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 20

14/12/1995 – Atlanta Hawks-Chicago Bulls

Nakon sedam pobjeda zaredom, nepobjedivi Chicago Bullsi u goste su otišli Atlanta Hawksima, momčadi koju je vodio legendarni trener Lenny Wilkins. Hawksi su te godine (46-36), prevođeni Steve Smithom, Mookijem Blaylockom i odlično izbalansiranom ekipom došli sve do polufinala Istoka, gdje su Shaq i Penny ipak bili prejaki. Obrambeno i napadački su bili po sredini lige, a to je Bullsima dovoljno da upišu, barem napadački, najbolju predstavu sezone.

Atlanta je na ulazu u 1996. godinu bila glavna priča SAD-a, zbog domaćinstva na Olimpijskim igrama, novog košarkaškog Dream Teama i općenito sportske buke koja se podigla u predivnom gradu.

Bullsi i Hawksi su zadnji susret igrali u ožujku iste godine (1995), kada je Jordan na povratku s bejzbol terena zabio koš za pobjedu te najavio da je i dalje najbolji košarkaš na planeti.

Atlanta je na ulazu u ogled protiv Bullsa izgubila četiri zaredom kod kuće, te šest od zadnjih sedam utakmica, dok su gosti s druge strane ubijali i uništavali sve pred sobom. Iako su samo dan prije odigrali težak susret protiv Orlanda kod kuće, Bullsi su svejedno bili nevjerojatno precizni, uigrani i odmorni. U prvom poluvremenu su zabili 65 poena; Kerr, Jordan i Pippen su zajedno pogodili sedam trica, a Kukoč je ulaskom na parket unio novu dimenziju u igru te je bio glavni katalizator timske igre.

Prikaz Jordanovog atleticizma u kasnijem stadiju karijere; s 33 godine je još uvijek imao najbrži prvi korak u ligi te je bio daleko najeksplozivniji igrač.

Domaća ekipa, koja je u rijetkim situacijama igrala pred punom dvoranom, u trećoj četvrtini je totalno izgubila ritam, a Bullsi su otišli na +20. Činjenica da Jordan zadnju četvrtinu nije ni ulazio na parket dovoljno govori o predstavi Bikova. Klupa je, uz Pippena kao jedinog startera, napravila toliko dobar posao da je Jordan zadnjih 12 minuta mirno sjedio na klupi i gledao kako Pippen, Kukoč i Kerr uništavaju Hawkse do kraja.

Toni je igrao toliko dobro, da je u jednom trenutku iz polukontre zakucao preko Staceyja Augmona

Bullsi su u ovom susretu zabili 127 poena, a do kraja sezone više nisu prešli tu granicu te im je ovaj učinak ostao, barem po konačnim brojkama, najbolja napadačka predstava sezone.

Pippen je po prvi puta u rekordnoj sezoni zabio 30 poena (5/7 trice), ali je imao 8 asistencija i 8 skokova. Toni je za 24 minute na parketu zabio 14 poena, ali je tijekom cijele utakmice razigravao suigrače te je skupio i 8 asistencija. Klupa Bullsa je generalno napravila lavovski posao.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE