Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 21

16/12/1995 – Chicago Bulls-Los Angeles Lakers

Nakon pobjedonosnih večeri protiv Orlando Magica i Atlanta Hawksa, Bullsi su imali dan odmora, a povratak kući donio im je susret protiv Los Angeles Lakersa. U tom trenutku klub iz Kalifornije nije imao niti Kobeja niti Shaqa, oba će u Lakerse doći već iduće sezone, jedan kao 13. pick Hornetsa (trade za Vladu Divca), drugi kao free agent iz Orlando Magica. Iako Lakersi sredinom devedesetih nisu imali playoff uspjeha, era nakon odlaska Magica, a prije dolaska Shaqa i Kobea, ostala je obilježena Cedricom Ceballosom, Vladom Divcem, Nick Van Exelom, Eddiem Jonesom i mnoštvom talentiranih igrača. ”Forum” nije bio rasprodan baš svaku večer, ali navijači Lakersa imali su što vidjeti. Sezonu 95/96 završili su s čak 53 pobjede, Magic Johnson se vratio i odigrao drugu polovicu sezone, a u doigravanju su ispali od Houston Rocketsa, već u prvoj rundi (četvrti susret serije bio je i službeno zadnja utakmica u karijeri legendarnog razigravača). Treba naglasiti i vrlo dobar posao trenera Dela Harrisa koji je sezonu prije dobio nagradu za najboljeg trenera lige. Bullsima tu večer nisu bili nikakav izazov, samo trening utakmica u kojoj je ponovno briljirao naš Toni Kukoč, a pridružio mu se Scottie Pippen koji je ponovno, drugi put zaredom, prešao granicu od 30 poena.

Kao i svaka utakmica Chicago Bullsa iz te legendarne sezone, ni ova nije ostala dužna prepunom United Centru. Preskupe karte su se navijačima Bullsa isplatile već u prvoj četvrtini; Jordanova asistencija za Pippena ostao je jedan od poteza sezone, dok je Scottie prvu četvrtinu upotpunio s 14 zabijenih poena. Još jednom je duo Jordan-Pippen napravio posao u prvom poluvremenu; ukupno su zabili 35 poena (Bullsi 58 ukupno), Jordan je utrpao 16, dok je Pippen zabio 19 poena.

Jedan od poteza sezone; Jordanova predivna asistencija za Pippena.

Michael nije imao najbolju večer; nakon lošeg šuterskog starta (5-20 ukupno), ozlijedio je kažiprst na desnoj ruci. Nakon namještanja prsta, kratkog leđenja u čaši Gatoradea i bandažiranja, vratio se na parket, u drugoj četvrtini zabio 14 poena i odveo Bullse do mirnog vodstva 58:45 na poluvremenu.

Toni Kukoč se u zadnjoj dionici pobrinuo da sve navedeno ne bude dovoljno; ”Croatian Sensation” je u zadnjih 10 minuta zabio 16 poena, tri trice, predivni ulasci pod koš, još ljepši asisti, čista uživancija. Pippen je zakucavao preko Divca na alley-oop dodavanja, slao prijeteće poglede, a Bullsi su na kraju lagano pobijedili s 20 razlike; 108:88.

Ljepota ove momčadi i razlog zašto sam baš nju uzeo za ovakav ciklus je taj što su u svaku utakmicu ulazili sa 100 posto, uvijek su publici pružili i više nego što je trebalo. Predivnih poteza nikad nije nedostajalo, iz svakog ogleda mogla se izvući lijepa priča, još ljepši potez, još dominantnija individualna ili timska klinika. Ova predstava protiv Lakersa je najbolji dokaz; samo još jedna utakmica regularne sezone, +20 i lagana pobjeda, Jordan je šutirao 5-20 i zabio ”samo” 20 poena, nikada ne bismo niti pomislili da se iza brojki i napisanih riječi krije napadački raj. Obranom su bili u stanju zaustaviti najbolje run’n’gun ekipe, a napadom su znali srušiti utvrde poput Miami Heata i New York Knicksa.

Nova odlična predstava Kukija, treća utakmica zaredom gdje je briljirao. Lakersima je za 26 minuta zabio 22 poena, od toga 16 u zadnjoj četvrtini; šutirao je 8/11 iz igre, 3/3 s trice i 3/3 s linije slobodnih bacanja.

Pippen je bio daleko najbolji igrač Bullsa; vodeći strijelac (33 poena), vodeći dodavač (6 dodavanja), čak 13 skokova (5 u napadu) i konstantno dobra igra kroz cijelu utakmicu. Iako je u zadnju četvrtinu ušao sa samo 6 poena, naš košarkaški dragulj Toni Kukoč bio je drugi najbolji strijelac, a samo u zadnjih 10 minuta zabio je tri trice i 16 koševa te je nanio posljednji udarac i nokautirao ošamućene Lakerse. Jordan je šuterski imao lošu večer, ali se iskupio agresivnošću i odličnom drugom četvrtinom kada je odveo Chicago na miran odmor u poluvremenu.

STATISTIKA:

VIDEO:

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE