Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 23

19/12/1995 – Chicago Bulls-Dallas Mavericks

Nakon malo više od 20 utakmica regularne sezone, Bullsi su napokon dobili nagradu; od sljedećih deset utakmica, čak osam su igrali kod kuće, u prepunom United Centru.

Mavericksi su te godine bili među gorim ekipama Zapada, rekord 26-56 na kraju regularnog dijela godine dovoljno govori, posebno ako uzmemo u obzir da su prošle sezone s gotovo istom postavom pobijedili 10 utakmica više. Iako su imali Jasona Kidda, Jima Jacksona i Jamala Mashburna, poznatu ”Triple J” trojku, ipak su bili kanta za napucavanje, najviše zbog očajne obrane (zadnja momčad lige po broju primljenih poena) i nesretnih okolnosti. Velika nesreća zadesila je Mavse već nakon 18 utakmica regularne sezone, kada se jedan član velike trojke ozlijedio; Jamal Mashburn operirao je lijevo koljeno te je bio odsutan sve do kraja sezone. S obzirom na to da im ni Kidd, uz Mashburna vjerojatno najbitniji igrač ekipe u napadačkom dijelu, nije igrao u susretu protiv Bullsa, onda je ishod utakmice bio jasan prije samog početka.

32 poena, 4 skoka i 4 asistencije za 36 minuta na parketu, za Michaela samo još jedan dan u uredu.

Mavsi su iznenađujuće dobro odigrali prvih 12 minuta, čak su na kraju prve četvrtine vodili 26:21, uz neprepoznatljive Bullse koji su u napadu igrali nezainteresirano, a u obrani nisu niti pokušali zaustaviti vrlo dobar vanjski šut gostiju; Mavsi su te godine bili prvi po broju pogođenih (735) i općenito ispaljenih šuteva za tri poena (2,039). Takva igra ih je u ovoj utakmici protiv Bullsa držala u egalu čak 12 minuta.

Međutim, ulaskom Kukoča i Kerra na parket početkom druge četvrtine stvari se drastično mijenjaju; Bullsi su u napadačkom dijelu proigrali, Kukočeva i Kerrova ofenzivna efikasnost pomiješana s dozom Jordanovih fadeaway šuteva donijela je Bullsima čak 38 poena u drugoj četvrtini, a na poluvremenu su vodili 58:52.

Do samog kraja utakmice, koju su Bullsi dobili 114:101, ništa posebno, niti vrijedno spomena se nije dogodilo. U drugom poluvremenu, posebno u trećoj četvrtini, Bullsi su obrambeno živnuli te su Mavse ubili tranzicijskom igrom. Činjenica da su Jordan, Pippen i Rodman skoro cijelu zadnju dionicu sjedili na klupi i odmarali, dovoljno govori o nadmoći. Klupa domaće ekipe, na čelu s Tonijem, održala je prednost na lijepih +13 sve do kraja susreta, a Bullsi su pobijedili 21. utakmicu u novoj sezoni, uz samo dva poraza, oba u gostima.

Klupa Bullsa, posebno Kukoč i Kerr, obavili su lavovski posao u ovom susretu; Kerr je zabio 13 poena uz savršen šut, dok je Kuki ubacio 17. Ponovno je Jordan bio glavni strijelac s 32 poena, ali je na klupi ostao kroz veći dio zadnje četvrtine, isto kao Pippen i Rodman.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE