Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 25

23/12/1995 – Chicago Bulls-Utah Jazz

Niz od tri uzastopne utakmice kod kuće Chicago Bullsi su zaključili derbijem protiv Utah Jazza, silom Zapadne konferencije koja je u to vrijeme, prevođena duom StocktonMalone i nevjerojatno učinkovitim napadačkim sistemom Jerryja Sloana, bila glavni konkurent za finale. Jazzeri do finala te godine nisu došli, Sonicsi su ih pobijedili 90:86 u sedmoj utakmici konferencijskog finala, bliže od toga jednostavno ne može. Neospornu kvalitetu ipak su pokazali iduće dvije godine kada su došli do velikog NBA finala, ali protiv Jordana se jednostavno nije moglo. Nije se moglo niti te večeri; Jordanu se pridružio Pippen, isto kao u poznatim finalima, a Bullsi su slavili 13. uzastopnu pobjedu u rekordnoj regularnoj sezoni.

Prije početka susreta, ekipa s WGN-a dala je do znanja koliko je Pippen moćan i dominantan bio zadnjih devet utakmica. Iako su Jordan, Rodman i klupa Bullsa odigrali odlično, Pippen je igrao na nekom drugom levelu. Zabijao je 26 poena, ukupan šut je bio na odličnih 57 posto, dok je trica bila na 52 posto. Osim zabijanja, Pippen je hvatao 7 skokova, dijelio 6 lopti i imao 2 ukradene lopte u prosjeku; možemo slobodno reći da je bio glavni motor u nizu od 12 uzastopnih pobjeda.

Iako su u prvoj četvrtini gosti igrali bolje (20:10 u jednom trenutku), Jordan i Pippen nisu dopustili veću razliku. Ponovno je glavna priča bio igrač koji je stigao iz Arkansasa; Pippen je u prvoj dionici zabio 12 poena, da bi sve zapečatio nevjerojatnom tricom s više od polovice terena, koš nažalost nije priznat, ali je pokazatelj koliko je 203 centimetra visok igrač bio vruć u tom periodu. Košarkaško savršenstvo navedenog dvojca nastavljeno je i kroz drugu četvrtinu; Jordan je zabijao iz svih mogućih pozicija, dok je Pippen malo usporio, ali je zakucavanjem na predivan asist Jordana podigao publiku na noge krajem izuzetno zabavnog poluvremena.

Momci se rugali protiv jedne od najboljih ekipa ikada bez NBA titule. Košarka s velikim K.

Prvo poluvrijeme; Jordan 19 poena, Pippen 18 poena. Bullsi su nakon 24 minute igre vodili 50-37, a dvojac je zajedno ubacio koliko i cijela ekipa gostiju. U tom trenutku daleko najbolje poluvrijeme sezone za Batmana i Robina.

Gosti do kraja utakmice nisu došli niti blizu Bullsima: koncentrirana igra na obje strane terena, vrlo dobra obrana pick’n’roll igre i mala pomoć klupe donijele su Bikovima laganu pobjedu 100:86. Nakon gaženja protiv Raptorsa samo večer prije, kada su i Jordan i Pippen igrali preko 40 minuta, odmor koji su dobili veći dio zadnje dionice je bilo više nego zaslužen. Bullsi su ovom pobjedom stali na omjeru 23-2, a nisu izgubili čak 27 dana; zadnji poraz su im nanijeli Seattle Super Sonicsi u 12. utakmici sezone.

Jordan i Pippen su na kraju bili jedini članovi Bullsa s više od 10 poena. Ponovno je trojka KukočKerrWennington pomogla s klupe s 24 ukupna poena i uvijek prisutnom energijom.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE