Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 26

26/12/1995 – Indiana Pacers-Chicago Bulls

Napokon, nakon 13 uzastopnih pobjeda, Chicago Bullsi su izgubili utakmicu. U goste su otišli neugodnim Indiana Pacersima, jedinoj ekipi koja ih je te godine, tijekom regularne sezone, pobijedila dva puta. Bullsi su inače te godine izgubili od devet ekipa. Kao svaka velika momčad, i ova Bullsa je imala Ahilovu tetivu; čuvanje visokih centara s dobrim vanjskim šutom (najbolji primjer Rik Smits) i brzih razigravača koji su u stanju zabiti 30+ (najbolji primjer Mahmoud Abdul-Rauf).

Indiana je imala, osim Rika Smitsa koji spada u kategoriju diva s odličnom igrom malo izvan reketa, i dva Davisa – Antonia i Dalea. Oba su igrala na poziciji visokog krila, a zaštitni znak im je bila igra u obrani i teški faulovi kojim bi isprepadali suparničku ekipu. Na vanjskim pozicijama svoje su obavljali legendarni Reggie Miller i razigravač Mark Jackson. Sve u svemu simpatična ekipa koja je, nakon titanskih borbi s Knicksima, te godine ispala već u prvom krugu doigravanja, ali vrhunac se dogodio par godina poslije; Bullse su 1998. namučili u čak sedam utakmica te su bili na korak do finala, dok su 2000. izgubili veliko finale protiv Lakersa.

Na startu susreta strategija Pacersa je bila jasna; iskoristiti miss match Smits-Longley. Nakon samo par minuta Longley je morao na klupu zbog dvije osobne, a ušao je Bill Wennington koji je imao još većih problema u čuvanju 224 centimetra visokog Nizozemca. Iako je Smits neumorno zabijao poene, to nije bio glavni razlog razbijanja Bullsa u prvom poluvremenu (59:40); kombinatorika između Smitsa i bekova Pacersa urodila je plodom; nakon udvajanja od strane Jordana, Pippena ili Harpera, lopta je u istoj sekundi išla na vanjske igrače koji su imali otvoren šut za tri, u ovom slučaju Jackson i Miller. Ostaviti njih dvojicu otvorene na sekundu, posebno Reggieja; nije baš najpametnija ideja, ali što se moglo; Smits je cijelu utakmicu bio praktički nepogrešiv (26 poena za 31 minutu igre), pa je očito bilo  bolje ići na rizik te pustiti tricu.

Reggie ni protiv Bullsa nije izdržao bez svojih ludorija; ovoga puta je sredinom treće četvrtine, nakon pogođene trice iz kuta, bacio pogled na klupu Bullsa gdje su sjedili Phil, Tex Winter i ostatak gostujuće karavane (obratite pozornost na flegmatičnog Kukoča kako gleda kome je Reggie uputio pogled).

Pacersi su u prvom poluvremenu šutirali 59 posto, Bullsi 41 posto, Pacersi su imali 20 asista i 3 izgubljene lopte, Bullsi 7 asista i 10 izgubljenih lopti. Domaća ekipa pogodila je i šest trica, dok su Bullsi bili bolji samo u ofenzivnom skoku i second chance poenima, ali to nije ništa čudno kad u ekipi imate Rodmana.

U drugom poluvremenu se očekivao povratnički niz Bullsa, a stigao je već početkom treće dionice serijom 8-0. Iako su Pacersi držali razliku na +10, vidjelo se da su gosti motiviraniji, agresivniji i precizniji.

Iako su Bullsi u zadnjoj dionici došli na samo -4, bliže jednostavno nisu mogli. Prepuna Market Square Arena bila je jedan od razloga što su Pacersi slavili; publika je bila na sto posto kroz cijeli susret, a eksplozija se dogodila kada je Mark Jackson pogodio tricu za 101:94 samo minutu prije kraja; taj šut je potopio Bullse i nanio im jedan, od ukupno deset poraza u rekordnoj regularnoj sezoni. Jordan (30 poena, 10 skokova, ali loš šut 11/28) i Pippen (26 poena, 10 skokova) su u drugom poluvremenu dali sve od sebe, ali protiv Pacersa se te večeri nije moglo.

STATISTIKA:

VIDEO:

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE