Sunday, September 24, 2023

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 27

29/12/1995 – Chicago Bulls-Indiana Pacers

Samo tri dana nakon poraza protiv Indiana Pacersa u Marquet Square Areni, Bullsi su dobili priliku za osvetu. Back-to-back utakmice dviju divizijskih ili konferencijskih rivala u NBA ligi nisu ništa čudno, a ovoga puta dvije zaredom su igrali Bullsi i Pacersi. Hoosiersi su nošeni pobjedom stigli u hram Bikova, prepuni United Center, i dobili su porciju, točnije gaženje od 27 razlike.

Strategija Bullsa od samo početka je bila jasna; zatvoriti Smitsa, praktički mu onemogućiti kretanje i duplirati ga pri svakom dodiru lopte. Nakon iznenađenja u porazu, Smits u ovoj utakmici nije imao prostora za manevar; Pippen, Jordan i Harper su ga udvajali puno brže pa je obrambeni posao Longleyja pao na čisto pozicioniranje u reketu. Takvim pristupom ugušili su igru Pacersa kroz post te su nakon izgubljenih lopti trčali kontre i time razbili goste.

Rodman se skoro potukao sa Smitsom i trenerom Pacersa Larryjem Brownom.

Na poluvremenu je rezultat bio 59-54 u korist domaćina, brojke koje možda ne govore dovoljno, ali Bullsi su igrali dominantno, energično i Pacersima jednostavno nije bilo spasa; posebno zato što je na redu bilo drugo poluvrijeme, koje je Bullsima postalo zaštitni znak kroz rekordnu sezonu. Treću četvrtinu su uništili goste rezultatom 29:17, očekivano s obzirom na motivaciju cijele momčadi.

Najveći luksuz ove momčadi bio je u odmaranju glavnih igrača kroz zadnje četvrtine, nakon što bi prva postava s malo pomoći klupe napravila +20. U nebrojeno mnogo utakmica Phil Jackson bi i veliku trojku i dvojac Harper-Longley poslao na klupu gotovo cijelu zadnju četvrtinu, tako da bi prva ekipa odmorila, dok bi klupa dobila svoju minutažu i potrebno samopouzdanje; takav pristup itekako pridonosi ukupnoj kemiji momčadi, kada se i zadnji igrač s klupe osjeća kao dio stroja. Bullsi su taj balans doveli do savršenstva jer je svaki igrač znao svoju ulogu.

Jordan i Pippen ponovno su bili glavni strijelci i asistenti kod Bullsa. Pippen je ovoga puta bio najbolji igrač, s par velikih trica je odvojio Bullse na nedostižnu razliku, a proigravao je kao najbolji razigravač. Klupa je još jednom bila besprijekorna (40 poena ukupno), a Rodman je uhvatio 16 skokova uz dozu ludosti; skoro se potukao s Rikom Smitsom i trenerom Pacersa Larryjem Brownom.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE