Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 29

03/01/1996 – Chicago Bulls-Houston Rockets

Prvu utakmicu u novoj, 1996. godini, Bullsi su odigrali protiv Houston Rocketsa, tadašnjih back-to-back prvaka koje je i te sezone vodio Hakeem Olajuwon. Zanimljivo je da su u tom trenutku ove dvije ekipe osvojile zadnjih pet NBA naslova, Bullsi poznati threepeat 91-92-93, a Rocketsi dva naslova zaredom (94. i 95.). Houston je te godine nakon solidne regularne sezone (48-34) u doigravanju izgubio 4-0 od budućih finalista Seattle Super Sonicsa.

Jordan i Pippen protiv Olajuwona (Drexler nije igrao zbog ozljede) u derbiju Istoka i Zapada koji je preuzeo najbolji košarkaš u povijesti još jednom odličnom predstavom. Početak utakmice, što se napadačkog dijela tiče, nije mogao biti gori; obje ekipe su kombinirano nakon 5 minuta igre šutirale 2/23, a rezultat je bio 2:2. Ponovno je Rodman, kao nekakav luđak, digao Bullse na noge; hvatao je skokove u napadu i bacao se po kamermanima i publici u prvom redu. Iako su Bullsi u prvoj dionici zabili samo 15 poena (šut 7/26), gubili su samo tri razlike (prva dionica je bila pravo mučenje za obje ekipe; kada vam protivnici zabiju 15 poena u prvoj četvrtini a vi vodite samo tri razlike, onda nešto ne štima.)

U drugoj četvrtini Bikovi su se probudili, ponajviše zbog majstorija Tonija Kukoča koji je imao jednu od svojih ”6th man of the year” utakmica; zabijao je u postu, s trice, asistirao je i trčao kontre. Najviše je dao baš u drugoj dionici (Bullsi su drugu četvrtinu ubili Rocketse rezultatom 32:12) kada je bio zaslužan za barem pola poena Bullsa. Naravno da je i Jordan ubacio svoje, većinu preko nemoćnog Maria Elliea koji nije mogao zaustaviti fadaeaway ubojice.

Jedna od najboljih sekvenci je kada Rodman blokira Horryja, Jordan baca outlet dodavanje Pippenu, a Pippen asistira Kukoču za lagano zakucavanje, sve za manje od pet sekunda. Cijela četvorka koja je vodila Bikove do drugog three-peata u jednoj predivnoj akciji.

Najbolji prikaz prvog poluvremena, posebno druge četvrtine; Bullsi su u drugom periodu šutirali 14/20, dok su Rocketsi pogodili samo jedan šut (polaganje Maria Elliea), a promašili su 14. Očajno prvo poluvrijeme Rocketsa od kojeg se nisu oporavili do kraja susreta.

Kuki doktor košarke; 19 poena, 3 skoka, 5 asistencija za 26 minuta igre.

Drugo poluvrijeme je rutinski odrađeno, a semafor je na kraju pisao 100:86 u korist Bullsa. Jordan je zabio 38 poena (šut 17/29), a imao je i 8 skokova, 5 dodavanja i 3 ukradene, Kukoč je 11 od ukupno 19 poena zabio u drugoj četvrtini koja je prelomila susret, dok je Rodman uhvatio 15 skokova. Pippen nije odigrao na visokom nivou, ali je razigravao, hvatao skokove i igrao obranu. Sve u svemu jedna odlična predstava Bikova protiv tadašnjih NBA prvaka.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE