Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 30

04/01/1996 – Charlotte Hornets-Chicago Bulls

Nakon tri uzastopne utakmice i tri pobjede kod kuće, Bullsi su otišli na gostovanje rodni kraj Michaela Jordana, North Carolinu. U 30. utakmici regularne sezone za protivnike su dobili Charlotte Hornetse*, Charlotte koji je tada bio respektabilan klub s najboljom publikom u ligi (Hornetsi su te godine bili vodeći po broju gledatelja u regularnoj sezoni – točno 985,722 – skoro milijun gledatelja u 42 utakmice). Nažalost, te godine nisu vidjeli doigravanje, iako su imali vrlo dobar omjer 41-41; Miami je bio bolji s omjerom 42-40, bliže od toga ne možete. Glen Rice, Larry Johnson i Kenny Anderson (Kenny je trejdom u Charlotte stigao dva tjedna nakon ove utakmice protiv Bullsa) tvorili su odličan trojac, a kada im pridružite tricaša Della Curryja (otac od Stephena Curryja), onda je stvarno čudo kako nisu otišli u doigravanje. Najveći razlog tome je loša obrana ekipe (u dnu lige po broju primljenih koševa), a to su pokazali i Bullsi velikom pobjedom.

*Hornetsi su te godine ostali bez Alonza Mourninga kojeg su trejdali u Miami Heat na početku sezone, a s Floride je stigao vrhunski šuter Glen Rice. ”Zo” je iz Hornetsa otišao zbog učestalih svađa sa suigračem Larryjem Johnsonom, navodno je svaki trening bio na rubu tučnjave pa su čelnici kluba bili prisiljeni poslati Mourninga u Miami. Taj deal je inače jedan od najboljih u povijesti Heata, Rice je bio vanserijski igrač i all-star, ali Miami je s Mourningom napravio puno više (posebno u doigravanju), iako su naslov dočekali tek 2006. godine ubijačinom Wadea.

Zanimljivo prvo poluvrijeme obilježili su Jordan i Glen Rice lijepim mini-duelom. Jordan je zabio 17, dok je Rice isto zabio 17 poena, a Bullsi su nakon 24 minute igre vodili s ugodnih 52:47. Vodstvo od pet razlike i nije toliko loše s obzirom da su Bullsi u prvom dijelu svoju igru bazirali samo na šutiranju s perimetra, igra u reketu je bila nepostojeća. Pippen, Jordan i Kerr su korektno odradili svoj dio posla, a u trećoj četvrtini (ponovno treća četvrtina!) Bullsi su, po tko zna koji puta, napravili masakr. Phil ih je očito dobro motivirao na kratkom odmoru.

Akcija utakmice; nebeski skok u obrani od strane Jordana, a u kontri zakucavanje Rodmana lijevom rukom.

Treća četvrtina je bila ono što su Bullsi radili najbolje te sezone; obrana na vrhuncu (Pippen je ugušio Ricea u trećoj četvrtini), tranzicija na vrhuncu, Jordanove majstorije, Rodmanov hustle; sve se spojilo u predivnih 12 minuta košarkaške ekshibicije, a Hornetsi su bili bespomoćni. Nakon pet razlike iz prvog dijela, Bullsi su na kraju treće četvrtine vodili 87:68, a to je bilo dovoljno da Jordan, Pippen i Rodman cijelu zadnju dionicu sijede na klupi i uživaju u zasluženom odmoru. Klupa (Kukoč, Kerr, Buechler, Brown i Wennington) su obavili svoje u zadnjih 12 minuta te je susret završio laganom pobjedom Bullsa 117:93. Ovakve utakmice, riješene već na kraju treće dionice, su Chicagu značile sve; da se glavni igrači odmore i ne igraju naporne zadnje četvrtine, zato su i ostvarili rekordan omjer, zbog odmora i pravilno raspoređenih minuta.

Pogledajte ovo zakucavanje 33-godišnjeg Jordana, pa neki govore da je čovjek izgubio atleticizam nakon prve mirovine.

Jordan je 27 poena zabio nakon tri četvrtine, Rodman je svojih 12 zabio u trećoj četvrtini koja je prelomila utakmicu, dok je klupa rutinski održala vodstvo u zadnjoj četvrtini. Obratite pozornost na odigrane minute najboljeg trojca, Jordan i Pippen uopće nisu igrali zadnju četvrtinu, a Rodman je unutra bio samo dvije minute.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE