Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 31

06/01/1995 – Chicago Bulls-Milwaukee Bucks

Bullsi su nakon gostujuće pobjede protiv Charlotte Hornetsa imali dan odmora, a nakon opuštanja i laganih treninga ugostili su Milwaukee Buckse, momčad koju je do rekorda 25-57 ”vodio” duo Glenn RobinsonVin Baker. Da se prisjetimo, Bullsi su već jednom u sezoni igrali protiv Bucksa, početkom prosinca Bullsi su ih u gostima pobijedili 118:106 u susretu koji je donio više dobrih poteza nego cijela sezona Bucksa ukupno (Jordan 45 poena, Rodman 21 skok, Pippen 28 poena, velika trojka na vrhuncu). Bucksi su prošli još gore u United Centru početkom siječnja u 31. utakmici regularne sezone za rekordne Bullse.

Domaćini su već nakon prvih 12 minuta otišli na laganih +14 (31:17), napadački su izgledali savršeno, dok su obrambeno bili na razini. Rodman je ponovno bio toliko dobar u skakačkom dijelu da je zasjenio sve igrače Bullsa (8 skokova u prvoj četvrtini), uključujući i Jordana koji se pobrinuo za zabijanje poena. ”Triangle offense” je bio vidljiv na gotovo svakoj napadačkoj poziciji, osim u kontrama i tranziciji.

Tipični primjer poznatog ”trokuta” kojeg su Bullsi koristili u ovoj situaciji – Jordan je u dodao Kerru koji je igrao pick igru s Rodmanom u kojem su imali dovoljno prostora za manevar. Ovaj napad je završio izgubljenom loptom, ali u većini situacija se izrodi otvoren šut ili lagano polaganje. Kod ”trokuta” je najbolja stvar što igrač s loptom uvijek ima na raspolaganju sve suigrače, a rješenja su gotovo bezbrojna; napad se u najviše slučajeva sam prilagodi obrani protivnika. Napad je veoma jednostavan kad se shvati, ali ima milijun verzija, a ovo je samo jedan primjer. Što se tiče korištenja prostora na terenu u half-court situacijama, ovaj napad je milina, za gledanje i za ekipu koja ga koristi. Nijedan sistem vam ne daje toliko otvorenog prostora na terenu i toliko opcija. Svih pet igrača na parketu se u svakom trenutku osjeća kao dio stroja.

Iako su Bullsi u drugoj četvrtini ispustili vodstvo od 14 razlike, a Bucksi su čak došli u egal, na poluvrijeme su svejedno otišli s lijepih +9. Bucksi nakon toga više nisu došli niti na deset razlike – Bullsi su u drugom poluvremenu zabili 64 poena, od toga čak 37 u zadnjoj četvrtini te su lagano pobijedili 113:84, ugodnih 29 razlike. Još jednom je prva petorka odsjedila gotovo cijelu zadnju četvrtinu; Jordan, Pippen i Rodman su izašlo nakon minute, dok su Harper i Longley samo minutu nakon navedenog trojca. Bullsi su zadnjih deset minuta utakmice igrali s petorkom KerrBuechlerKukočBrownWennington. Chicago je ovom pobjedom došao do rekorda 28-3.

Pa kažu da čovjek ne može letjeti.

Jordan i Pippen su rutinski odradili svoje, Rodman je uhvatio 16 skokova, a odlična klupa je ukupno zabila 39 poena. Bullsi su Buckse nadskakali 51-34, a imali su čak 20 skokova u napadačkom dijelu, što su pretvorili u tko zna koliko poena iz drugog pokušaja. Ponovno su minute bile raspoređene perfektno, samo su Jordan i Pippen igrali preko 30 minuta, dok nitko drugi nije igrao preko 28.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE