Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 32

10/01/1996 – Chicago Bulls-Seattle Super Sonics

Nakon velike pobjede protiv Milwaukee Bucksa koja je Bullse lansirala do rekorda 28-3, u goste su im stigli Seattle Super Sonicsi, momčad koja ih je pobijedila na početku sezone uz vrhunsku predstavu Sonic Booma, Garyja Paytona i Shawna Kempa. Obzirom da su Bullsi obožavali igrati protiv ekipa koje su ih prije pobjeđivale, i ovaj put se očekivao masakr i osveta. Sonicsima jednostavno nije bilo spasa; drugu i posljednju utakmicu regularne sezone između dva buduća finalista obilježili su Jordan i Pippen još jednom vanserijskom predstavom; po tko zna koji puta su dokazali zašto ih mnogi nazivaju najboljim košarkaškim duetom svih vremena.

Prije početka susreta televizijska kuća TNT je dala kratku video-montažu najboljih momčadi svih vremena (po omjeru pobjeda i poraza) uspoređujući ih s Bullsima; na listi su se našli 76ersi iz sezone 66/67 (omjer 68-13), Lakersi iz sezone 71/72 (omjer 69-13) i Celticsi iz sezone 72/73 (omjer 68-14). Prognoza se pokazala točnom; Bullsi su rekordom prešli sve navedene momčadi (72-10), osvojili su naslov i u povijest ušli kao najbolja NBA ekipa ikad, uz Celticse iz 1986.

Zanimljiva statistika; Jordanov prosjek poena nakon nijednog dana odmora, nakon dana, nakon dva dana i nakon tri ili više dana odmora. Kao što vidite, nakon tri ili više dana odmora (rijetkost u NBA ligi), Jordan je s 33 godine trpao 35 po utakmici; sad zamislite da igra u Europi ili sličnom ambijentu gdje se utakmice najčešće igraju svako tri ili više dana i gdje ima više odmora, vjerojatno bi zabijao 30+ samo lijevom rukom, čak i uz manju minutažu (pretjerujem, ali kužite poantu).

Iako su Sonicsi nakon prve četvrtine imali vodstvo 28:26, bilo je očito da su domaćini bolja ekipa. Jordan i Pippen su već u prvoj četvrtini zabili 23 poena (od ukupnih 26), a svoju kliniku su nastavili do kraja susreta. Bullsi su ostatak utakmice (zadnje tri četvrtine) dobili redom 25:17, 31:20 i 31:22. Sonicsi nisu imali odgovora na odličan napad i još bolju obranu Bullsa; Sonicse su zaustavili na samo 87 poena (35 posto šut), dok su s druge strane zabili 113 poena (59 posto šut), pobjeda od ogromnih 26 razlike i slatka osveta za poraz u Seattleu.

Dok su Jordan i Pippen su odrađivali svoj dio posla, Rodman je zaradio prvo isključenje u dresu Bikova; krajem treće dionice dobio je duplu tehničku zbog pretjerane reakcije i provokacije sudaca, Longley ga je zaustavio od potpunog nasrtaja i fizičkog obračuna; odlazeći s parketa bacio je dres u publiku, legenda.

Jordan je zabio 35 poena, uz 14 skokova (najviše te sezone) i 5 asista, Pippen se pridružio s 29 poena, 7 skokova, 5 dodavanja i 3 ukradene lopte. Od ostatka ekipe samo je Kerr zabio 10 i više poena – totalna dominacija dueta Jordan-Pippen. Trena naglasiti da je ovo Bullsima bila 18 uzastopna pobjeda kod kuće, točnije od početka sezone nisu izgubili utakmicu u United Centru.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE