Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 33

13/01/1996 – Philadelphia 76ers-Chicago Bulls

Napokon! Stigli smo do najzanimljivije utakmice ”72-10 regularne sezone”; takozvana ”Jerry Stackhouse Game”. Utakmica koju sam spomenuo u kolumni Michael Jordan Statement Games i koja je dobila prvo mjesto na ljestvici.

Uglavnom, priča je išla ovako; Jerry Stackhouse, te sezone rookie 76ersa, prije početka utakmice se hvalio pred novinarima da je tijekom ljeta u košarkaškom kampu North Caroline (Jordan i Stackhouse su išli na isto sveučilište) bio ravnopravan protivnik Jordanu u igri jedan na jedan; Jordan je dio ljeta proveo u kampu trenirajući za novu NBA sezonu. Išao je toliko daleko da je rekao da ga je par puta svladao bez problema. Ni ”Mad Max” Vernon Maxwell nije ostao dužan, prije susreta je izjavio: ”to hell with Michael, to hell with Pippen.Those guys haven’t done anything for me and you can print that.”

Jordan je u svom stilu poludio, najviše zbog Stackhousea, a osveta je bila slatka. Publika u prepunom Spectrumu, staroj dvorani Sixersa, uživala je u rapsodiji košarke od strane Bullsa.

Jedna od najboljih asistencija Jordanove karijere.

Jordan je prije ove utakmice čak 14 puta zabio 40 ili više poena 76ersima; nevjerojatan podatak i dokaz da su mu Sixersi bili redovne mušterije, posebno u mladim danima kada je redovno trpao 40 u prosjeku u polufinalima Istoka. Ovoga puta zabio je 48 poena, šut 18/28, trica 5/7, slobodna bacanja 7/7. 48 poena je zabio za nevjerojatne 34 minute, a na klupi je proveo skoro čitavu zadnju dionicu zbog prevelike razlike na kraju treće četvrtine (98:68).

Jordan se cijelu utakmicu poigravao sa Stackhouseom.

Bullsi su inače, nakon solidnog prvog poluvremena (54:47), u trećoj četvrtini ubili Sixerse rezultatom 44:21, 44 poena u jednoj četvrtini im je najviše te sezone. Zamislite rezultat, 44:21 u 12 minuta.

Bullsi su ovom pobjedom (120:93) došli do bizarnog omjera 30-3. Rodman je uhvatio 16 skokova, dok je Pippen imao 20-10-5-4 večer, za njega u to vrijeme rutina. Još nešto, Stackhouse i Maxwell su susret završili ubacivši 17 poena (kombinirano), Stackhouse je zabio 13, a Maxwell 4 poena. Ukupan šut im je bio 5/18. Pa ti pričaj gluposti.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE