Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 35

Stigli smo do 35. utakmice regularne sezone za trofejne Chicago Bullse iz sezone 95/96. Nakon dvije pobjede u kojima je istaknuo Michael Jordan (46 i 48 poena), došlo je vrijeme da se još jedan član velike trojke upiše kao najbolji igrač utakmice; ovoga puta to je bio ”Worm” Dennis Rodman koji je upisao svoj prvi i jedini triple-double učinak u karijeri.

U United Center su na gostovanje stigli Philadelphia 76ersi, ista momčad koju je Jordan uništio tri dana prije u poznatom školovanju Jerryja Stackhousea. Sixersi niti u ovoj utakmici nisu bili izazov, već na kraju prvog poluvremena je bilo jasno da će Bullsi upisati još jednu lagano pobjedu.

Rodman je u prvoj četvrtini skupio 9 skokova, dva više od cijele gostujuće momčadi. Bullsi su nakon uvodnih 12 minuta vodili 35:22, a primjetna je bila vrhunska tranzicijska igra u kojoj su Bullsi bili daleko najbolji. Kada bi se susreli s lošijom obrambenom ekipom, genijalnost ove ekipe je najviše dolazila do izražaja. U prvom poluvremenu su ukupno zabili 69 poena, u tom trenutku najbolji učinak sezone; Jordan je, kao i uvijek, bio najbolji strijelac s 20 poena. Rodman se priključio s prvom tricom sezone na kraju poluvremena koja je utvrdu Bullsa bacila u stanje ludila.

Jordan je na početku drugog poluvremena nastavio highlight ekshibiciju s nevjerojatnim polaganjem i dva zakucavanja, jedno od njih predivna alley-oop kombinacija s Harperom.

Bullsi su u drugom poluvremenu malo posustali, ali pobjeda nikada nije došla u pitanje zbog odlične klupe; konačni rezultat 116:104 za 32. pobjedu u sezoni, uz samo tri poraza.

10 poena, 21 skok i 10 dodavanja; nevjerojatan triple-double za Rodmana koji je u ovom susretu pokazao da nije bio dvorska luda NBA lige, nego jedan od boljih košarkaška s iznimno visokom košarkaškom inteligencijom i odličnim pregledom igre. Jordan je za 34 minute zabio 32 poena (za njega još jedna lagana večer), a klupa se priključila s visokih 46 poena. Bullsima je ovo bila deveta uzastopna pobjeda.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE