Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 36

18/01/1996 – Toronto Raptors-Chicago Bulls

Prvo gostovanje košarkaških Beatlesa u Torontu protiv Raptorsa, ekspanzijske momčadi kojoj je sezona 95/96 bila premijerna u NBA cirkusu.

Raptorsi su prve četiri NBA sezone odigrali u legendarnom SkyDomeu, stadionu koji je za košarkaške utakmice znao primiti do 40 tisuća ljudi; ovaj susret je pratilo točno 36,118 gledatelja.

Stadion ”SkyDome” u kojem su Raptorsi igrali prve četiri NBA sezone.

Bullsi su u susret ušli na krilima devet uzastopnih pobjeda te su tražili drugi dvoznamenkasti niz pobjeda u sezoni (u tom trenutku su svoje protivnike gazili s 12 razlike u prosjeku, a imali su omjer 32-3, 19-0 kod kuće i 13-3 u gostima).

Raptorsi, iz nekog čudnog razloga, nikada u vrijeme drugog three-peata nisu sjeli Bullsima; u dva prijašnja susreta iz sezone 95/96, utakmice su išle u egal do zadnjih pet minuta; isto je bilo i u ovom okršaju.

Iako su Raptorsi na poluvremenu imali odličnih 45-38 uz izvanrednu obranu, Bullsi su ponovno u trećoj četvrtini vratili utakmicu u egal i poveli 67-64 nakon 36 minuta igre. Zadnja dionica se igrala koš na koš, a Luc Longley i Michael Jordan su clutch šutevima zatvorili utakmicu koju su Bullsi dobili samo 3 razlike (92:89). Tricu za produžetak je šutnuo nitko drugi nego simpatični debeljko Oliver Miller; naravno, promašio je obruč i pogodio vrh table.

Jordan je od 14 pogođenih šuteva iz igre, čak 13 pogodio s poludistance ili trice. Iako je bio atletska zvijer s 33 godine, Michael je u drugom three-peatu igrao ”pametniju” košarku s manje ulaza i zakucavanja. Čovjek je usavršio šut iz vana i poznati fadeaway te ga je koristio perfektno, tako smanjujući rizik od ozljede i umora.

Michael Jordan je ponovno bio heroj Bullsa, zabio je 38 poena, uz uvijek prisutne clutch majstorije. Zanimljivo je da je Jordana ponovno čuvao njegov dugogodišnji prijatelj, obrambeni majstor Alvin Robertson, gospodin koji je jedan od samo četvorice igrača s quadruple-double učinkom u NBA povijesti i jedini bek u tom društvu. Svoj je ostvario 1986. godine kada je zabilježio 20 poena, 11 skokova, 10 dodavanja i 10 ukradenih lopti. Inače je vodeći igrač u prosjeku ukradenih lopti u NBA povijesti (2,71).

Naš Žan Tabak, kojemu je ta sezona u Toronto statistički bila najbolja u karijeri (8 poena, 5 skokova, 54 posto šut), je zabio 9 poena za 29 minuta igre. Rookie godine, razigravač Raptorsa Damon Stoudemire zabio je 26 poena, uz čak 12 dodavanja te je, uz Jordana, bio najbolji pojedinac susreta.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE