Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 37

21/01/1996 – Detroit Pistons-Chicago Bulls

Napokon je stiglo i prvo gostovanje u Detroitu protiv mladog Granta Hilla, koji je u to vrijeme, prije ozljeda koje su mu praktički uništili karijeru, bio nasljednik velikog Michaela Jordana. 23-godišnjem Hillu je to bila druga NBA sezona u kojoj je prosječno bilježio 20 poena, 10 skokova i 7 dodavanja.

Teško će ijedna televizijska kuća imati bolje sportske uvode od old-school NBC-a kroz devedesete kada je ”Roundball Rock”  harao NBA ligom. Naravno, Jordan i Hill su bili glavna priča prije susreta.

Chicago Bullsi su u ovom dijelu sezonu bili na vrhuncu moći. Pistonsi jednostavno nisu imali šanse protiv raspoloženog protivnika koji ih je razbio u svakom pogledu. Bullsi su na kraju slavili rezultatom 111:96, a pogodili su čak 14 trica iz 22 pokušaja, što im je bio rekord sezone i tadašnji rekord franšize. Nova rutinska pobjeda podebljala je niz na 11 slavlja zaredom u kojima je Jordan prosječno trpao 36 poena, uz šuterske brojke 54/49/80. Michael se ni u ovom susretu nije štedio, zabio je 36 poena, uz 8 skokova i 4 dodavanja.

Što god su bacili prema košu, ušlo je. Bullsi su u ovom susretu pogodili 14 trica, od toga 9 u drugom poluvremenu. Ova utakmica je bila možda i najbolja šuterska predstava Bullsa u toj sezoni. (jedna nevezana, malo poznata informacija; trica je u sezonama 94/95, 95/96 i 96/97 bila skraćena s originalnih 7,25 na 6,75, tako da sve šuterske brojke iz tih sezona treba uzeti sa zrnom soli)

Grant Hill je pokazao svu raskoš svog talenta (24 poena, 9 skokova, 6 dodavanja), ali protiv ovakvog protivnika to jednostavno nije dovoljno. Na poluvremenu utakmice prikazan je 5-minutni intervju Boba Costasa s Grantom Hillom koji se isplati pogledati.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE