Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 38

23/01/1996 – New York Knicks-Chicago Bulls

Napokon, napokon, napokon, napokon! Michael Jordan u Madison Square Gardenu protiv brutalnih New York Knicksa koji su u to vrijeme, uz Miami Heat, bili najtvrđa ekipa lige. Mason, Ewing, Starks, Oakley, Harper, ekipa koja bi u današnjoj ligi dobila suspenziju nakon otprilike pola minute provedenih na parketu.

Knicksi su, uz Miami Heat, Orlando Magic i Indiana Pacerse, tvorili veliku četvorku koja je trebala ugroziti Bullse u doigravanju tako da je ovaj susret bio derbi Istoka. Knicksi su tijekom sezone bili četvrta najbolja ekipa lige, a ako ćemo gledati imena na svim pozicijama, bili su odmah uz Bullse. Treba napomenut da je ovo Bullsima bilo treće gostovanje zaredom na Istoku nakon pobjeda protiv Raptorsa i Pistonsa.

Naravno da su momci iz Windy Cityja u ovom okršaju slavili i stigli do 12. pobjede zaredom i naravno da je opet Michael Jordan bio briljantan, što nije rijetkost u MSG-u (jedna od mojih dražih kolumni za pisanje je bila ona o pet najboljih predstava Michaela Jordana u najpoznatijoj dvorani svijeta, pa ako imate vremena bacite oko).

Kad su Knicksi i Bullsi u pitanju, ne može bez naguravanja i provociranja. Legendarni centar Knicksa Patrick Ewing i bek Bullsa Ron Harper skoro su se potukli nakon grubog faula, ali je sve smirio Michael Jordan, koji je bio veliki prijatelj s centrom momčadi iz Velike Jabuke.

Iako su Bullsi i Knicksi sredinom 90-ih odigrali pregršt vrhunskih utakmica, ovo nije bila jedna od takvih. Bikovi su tijekom siječnja bili u top formi, Knickse su razbili 20 razlike (99:79), uz Jordanova 33 poena (6 skokova, 4 dodavanja, 3 ukradene lopte). Centar Luc Longley je s 14 poena i 10 skokova bio najbolji pod koševima.

Patrick Ewing je zabio samo 10 poena (šut 5/17), uvelike zbog odlične obrane Dennisa Rodmana koji je uhvatio 13 skokova. Bullsi su jedna od rijetkih ekipa koja je bila u stanju nadskakati Knickse; skakačka nadmoć u ovom susretu je iznosila 48-33 u korist gostiju.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE