Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 4

09/11/1995 – Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls

Bullsi su nakon tri utakmice kod kuće napokon otišli u goste, i to nikome drugome nego Cleveland Cavaliersima, momčadi koju je Michael Jordan uništio više nego ijedan igrač. The Shot Part 1, The Shot Part 2The Shot Part 3 i rekord karijere. Sve su to na svojoj koži osjetili navijači Cavsa, zato Jordan i je jedan od omraženijih sportaša u toj regiji, iako ga naravno poštuju kao malo kojeg igrača.

Bullsi su, kao i većinom te sezone, u utakmicu ušli igrajući trokut uz par forsiranja Jordana i Pippena. Vrlo dobri bek domaćina Bobby Phills držao je Cavse u igri tijekom prve četvrtine, dok se za Bikove kao odličan igrač pokazao Dickey Simpkins makar nikada nije pokazao konstantu dobrih predstava. Startno mjesto je dobio jer Rodman nije igrao zbog ozljede. Ron Harper je nakon izvanrednog otvaranja sezone odigrao napadački očajnu utakmicu, ali snaga ovog tima je bila u tome da su na svakoj poziciji imali barem dva klasna igrača koja su mogla uskočiti i odvesti ih do konačne pobjede.

Klupa Bullsa i izvrsna igra dvojca Pippen-Wennington skoro je napravila veću razliku, ali početkom druge četvrtine centar John Amaechi (za kojeg sigurno nikada niste čuli) podigao je momentum i s par koševa iz tranzicije je vratio Cavse u život. Unatoč solidnim partijama svih igrača Bullsa, jednostavno se nisu mogli odvojiti i napraviti veću i sigurniju razliku. Vanjska linija domaćina Phills-MillsBrandon uništavala je obranu Chicaga bez ikakvog problema, najveći razlog tome je Jordanovo grijanje klupe u prvom poluvremenu. Bez njega poznata obrambena linija Harper-Pippen-Jordan nije radila kako treba. Kao veliki problem Bikova se pokazala igra protiv ekipa koje su napadački orijentirane i imaju brze playmakere i bekove. Kroz sezonu se to pokazao kao jedini pravi problem, prosječna tranzicijska obrana je bila rak-rana momčadi iz Windy Cityja. No, Bullsi su na poluvrijeme ipak otišli s vodstvom 51-47.

Fantastičan video, baš s ove utakmice, o upoznavanju Michaela Jordana na YouTube je stavljen prije par godina. Isplati se pogledati kako to izgleda iz drugačijeg kuta gledanja, jedan od boljih amaterskih uradaka o NBA ligi iz tog doba.

Na ulazu u drugo poluvrijeme uz pomoć par pogođenih šuteva s poludistance Cavsi su čak kratko vrijeme i vodili, a Pippen je držao Bullse u susretu ponajviše zbog svojih fenomenalnih asistencija i all-around briljantnosti. Jordan je šutirao samo 3-10 i bio je iznenađujuće hladan u napadačkom dijelu. Naravno, nastavak utakmice će donijeti skroz drugu priču. Nakon vrlo dobrog otvaranja drugog poluvremena, obje ekipe su u nastavku ofenzivno izgledale jako loše. Tek ulaskom Kukoča Bullsi su stvorili dobar napadački tok igre, dok je motor Cavsa cijelu treću četvrtinu bio atraktivni rookie Bob Sura (još jedna ikona 90-ih), svojim poenima iz kontri i agresivnom igrom držao je publiku i suigrače budnima i koncentriranima. Krajem treće dionice duo Jordan-Pippen (17 poena u trećoj) pobrinuo se da ne bude velikih iznenađenja. Jordan je stavio dvije trice, a Pippen je s par brzih poena odveo Bullse na +5 što je bila i razlika na ulazu u zadnji period nadmetanja. Scottie je već pri kraju treće dionice ubilježio triple-double (14 poena, 11 skokova, 10 dodavanja) učinak što je izvrstan pokazatelj koliko je polivalentan igrač Pippen uistinu bio.

All-around stroj, gospodin Scottie Pippen.

U posljednjoj četvrtini Bullsi su shvatili da je vrag odnio šalu, klupa je načela dominaciju koja je trajala kroz cijelih dvanaest zadnjih minuta. Izbalansiranim napadom razbili su Cavse i doslovno ih uništili, rezultat 32-19 u zadnjih 12 minuta to najbolje dočarava. Još jednom je Bullse do pobjede odveo Michael. S 4 trice u drugom poluvremenu i s par nevjerojatnih fadeaway šuteva nije dopustio domaćoj ekipi da se približi. Na kraju je utakmicu završio s 29 poena uz šut iz polja 12-24.

Od 12 pogođenih šuteva, 11 je bilo s poludistance i trice. Još jedan pokazatelj Jordanove igre u kasnijem stadiju karijere.

Pippen je odigrao do tada najbolju partiju sezone, 18 poena, 13 skokova i 12 dodavanja i definitivno je, uz Jordana, bio igrač utakmice. Jud Buechler je nastavio s fenomenalnim šuterskim predstavama, zabio je 13 poena uz savršen šut 6-6. Tijekom sezone se pokazao kao jako bitan igrač s klupe koji bi donio poznati ”instant offense” sa svojim ulaskom. Bullsi su na kraju dobili 106-88 skupivši 32 asistencije na 41 pogođen šut; triangle offense u najboljem izdanju.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE