Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 40

26/01/1996 – Chicago Bulls-Miami Heat

40. utakmicu sezone Chicago Bullsi su odigrali u United Centru protiv Miami Heata, kluba koji ih je dočekao u prvom krugu doigravanja. Bikovima je ovo bila prva utakmica sezone protiv kluba s Floride kojima je glavna zvijezda bio mladi centar, tada 25-godišnji Alonzo Mourning, koji je bio glavni razlog što je Heat bio peta obrana lige.

”Zo” je u sezoni 95/96 prosječno bilježio 23 poena, uz 10 skokova i 3 blokade.

Iako se prije susreta previđala tvrda utakmica i egal završnica, Bullsi su 14. uzastopnu pobjedu ostvarili iznenađujuće lako uz slab otpor protivnika (pobjeda 102:80). Konstantno udvajanje Mourninga, koje se očekivalo prije susreta, totalno je poništilo glavnu zvijezda Miami Heata koji je utakmicu završio sa samo 12 poena, uz šut 3/9.

Koliko su dobru, čvrstu i koncentriranu obranu igrali u ovom susretu pokazuje i podatak da su Heatovce u prvom poluvremenu ostavili na samo 29 poena, što im je u tom trenutku bio najmanji broj poena što su primili u prvom poluvremenu te sezone.

Kakav je to mini-clip, ako u njemu nema Jordanovih fadeaway ljepotica. Znam da je dosadno koliko puta sam stavio, ali meni osobno nikada ne dosadi gledati ovakvog majstora na djelu. Kralj poludistance.

Jordan je susret završio s 25 poena, Pippen sa 17, Kukoč sa 17, ali igrač utakmice je bio ”Worm” Dennis Rodman koji je skupio Rodmanovski statline; 7 poena, 16 skokova i 5 dodavanja.

Odlična obrana Bullsa i Rodmanova genijalnost bili su jedan od čimbenika pobjede; skokovi u napadu, asistencije, odlična pomaganja u obrani, čak i jedna pogođena trojka. Dennis je na kraju susreta dres poklonio djevojčici iz publike, legenda samo takva.

14. pobjedu zaredom Bullsi su upisali s lakoćom, ali idućih sedam utakmica su igrali protiv ekipa sa Zapada, od toga čak šest u gostima. Sveukupno, Bullse je od idućih 14 utakmica, čak 11 čekalo na gostujućim parketima, što će im biti najteži dio rasporeda cijele sezone.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE