Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 41

28/01/1996 – Chicago Bulls-Phoenix Suns

Susret koji se odigrao na američki sportski praznik, točnije na dan kada se igra finale NFL lige, Super Bowl. U finalu su se našli Pittsburgh Steelersi i legendarni Dallas Cowboysi, dinastija iz 90-ih, NFL-ovska verzija Chicago Bullsa. Momčad iz Teksasa je tada na svom rosteru imala pregršt Hall of Famera; Troy Aikman, Michael Irvin, Emmitt Smith, Deion Sanders, Larry Allen i Charles Haley. Naravno da su dobili tu utakmicu, rezultatom 27-21, što im je bio 5. naslov u povijesti franšize, ukupno treći u 90-ima.

Vratimo se mi na košarku. Dok se 100 milijuna Amerikanaca spremalo na gledanje tada drugog nagledanijeg programa u povijesti televizije, Bullsi i Sunsi su igrali pomalo dosadnjikavu utakmicu u United Centru.

Ponovno odličan uvod od strane NBC-a, legendarni, sto puta spomenuti i nikad prežaljeni ”RoundBall Rock”.

Bullsi su upisali laganu 15. pobjedu zaredom (93:82), a susret je obilježila savršena igra velike trojke JordanPippenRodman, jednog od najboljih trojaca u povijesti NBA lige.

Phoenix Sunsi su u sezonu 95/96 ušli na krilima finala iz 93. (baš protiv Bullsa) te dva playoff nastupa 94. i 95., u kojima su oba puta ispali od Houston Rocketsa nakon vodstva 3-1. Umornom i izmučenom Charlesu Barkleyju je to bila zadnja sezona u dresu momčadi iz Arizone; na ljeto 1996. je prešao u Houston Rocketse gdje se i umirovio. U ovom susretu je za 46 minuta na parketu zabio 20 poena, uz 16 skokova i 8 asistencija; impresivne brojke, ali nedovoljno za pobjedu protiv troglave zvijeri Chicaga.

Jordan je sakupio 31 poen, 6 skokova i 6 dodavanja, Pippen 21 poen, 6 skokova i 5 dodavanja, a neumorni Rodman je ponovno Rodmanovski zabio samo 4 poena, ali je uhvatio 20 skokova (9 u napadu) i podijelio 5 dodavanja.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE