Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 43

01/02/1996 – Sacramento Kings-Chicago Bulls

Druga utakmica izleta po Zapadu SAD-a Bullse je odvela u glavni grad Kalifornije gdje su ih ugostili Sacramento Kingsi, playoff ekipa koja je u prvoj rundi izgubila od budućih finalista Seattle Super Sonicsa.

Glavna zvijezda momčadi je u to vrijeme bio zaboravljeni bek Mitch Richmond, fantastičan igrač koji je jedno vrijeme bio član Run TMC trojke u Golden State Warriorsima. Richmond je 14 godina dugu karijeru završio na prosjeku od 21 poena, 4 skoka i 4 dodavanja, a bio je odličan šuter za tri poena. Vrhunac karijere doživio je u Kingsima kada je, kroz sedam odigranih sezona, prosječno trpao 23 poena po utakmici. Uz Jordana, Millera, Drexlera i Mullina je bio najbolji čisti bek-šuter u 90-ima. 2014. godine je zasluženo ušao u Košarkašku Kuću slavnih.

Zaboravljena legenda, gospodin Mitch Richmond, jedan od najboljih bekova 90-ih.

Mitch Richmond je i u ovom susretu pokazao kakva je klasa od igrača. Jordanu je u lice zabio 30 poena, uz šest pogođenih trica.

Međutim, Bullsi nisu dopustili nikakva iznenađenja. Upisali su 17. pobjedu zaredom (105:85) i popeli se na omjer 40-3. Jordan je zabio najviše (27 poena), ali klupa je ponovno bila fantastična. Kukoč i Kerr su tijekom sezone postali okosnica Bullsa koji su drugoj postavi donosili playmakersku rolu i jednog od najboljih šutera svih vremena. Kukoč je susret završio s 12 poena i 5 asista, dok je Kerr skupio 12 poena, 3 asista i čak 6 ukradenih lopti. Naravno, Rodman je opet prešao 20+ skokova, u ovom susretu je uhvatio 21 skok.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE