Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 44

02/02/1996 – Los Angeles Lakers-Chicago Bulls

Treća utakmica izleta po Zapadu bila je jedna od najočekivanijih utakmica regularne sezone svih vremena. Pitate se zašto? Gospodin Magic Johnson, najbolji razigravač svih vremena, odlučio je, nakon četiri sezone neigranja zbog HIV virusa, pomoći Los Angeles Lakersima i vratiti ih na stare staze slave.

Naravno da u tome nije uspio; čovjek je imao 35 godina, a umjesto Jabbara, Worthyja, Scotta, Coopera i Greena je imao Divca, Campbella, Van Exela, Jonesa i Ceballosa. Lakersi su te sezone ispali u prvom krugu doigravanja, a Magic se na NBA parkete više nije vraćao. Nije ni trebao jer već u sezoni 96/97 u Lakerse će doletjeti Shaquille O’Neal, a tog ljeta su draftali i mladog, napuhanog srednjoškolca iz Philadelphije koji se zove Kobe Bryant.

Iako je u prvom povratničkom susretu, onom protiv Golden State Warriorsa, Magic bio impresivan, ipak nije mogao pomoći Lakersima da odu dalje od prve runde doigravanja gdje su ispali od Houston Rocketsa.

Magic Johnson objašnjava zašto su Bullsi najbolja ekipa NBA lige. Najbolja kretnja lopte, najbolja obrana, najveća želja za pobjedom, znaju kako pobjeđivati, uz sve to tu su najbolji igrač na svijetu Michael Jordan, najbolji all-rounder na svijetu Scottie Pippen i najbolji skakač na svijetu, Dennis Rodman.

Nevjerojatan hype se digao oko ovog susreta i duela Magica Johnsona i Michaela Jordana; na kraju je igrač utakmice bio Scottie Pippen koji je zabio 30 poena, uz pet pogođenih trica. Jordan je skupio 17 poena, 7 skokova i 7 dodavanja, dok je Dennis Rodman uknjižio novi Rodmanovski statline; 10 poena, 23 skoka i 3 dodavanja.

Scottie Pippen je odigrao vrhunsku partiju; zabio je 30 poena za samo 33 minute igre, već nakon tri četvrtine je zabio svih 30 poena.

Bullsima je ovo bila 41. pobjeda ukupno i 18. zaredom, uz samo tri poraza. Tri poraza u 41 odigranoj utakmici u NBA ligi je čudo koje se dešava valjda jednom u 20-30 godina.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE