Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 45

04/02/1996 – Denver Nuggets–Chicago Bulls

Meni osobno jedna od dražih utakmica iz 95/96 sezone. Denver Nuggetsi iz sredine 90-ih su priča za sebe; nakon ”vjerovali ili ne” doigravanja iz 1994. godine kada su u prvom krugu doigravanja kao osmoplasirana ekipa izbacili Super Sonicse, Nuggetsi su 1995. godine pometeni od strane Spursa, dok u sezoni 95/96 nisu ni uhvatili doigravanje. Ipak, ostat će jedna od samo 9 ekipa koja je te sezone svladala nepobjedive Bullse.

Teško je pričati o toj ekipi Nuggetsa, a da se ne spomene majstor Mahmoud Abdul-Rauf, ikona 90-ih i Stephen Curry prije Stephena Curryja. Šuterčina, igračina, kada bi se zagrijao, teško je naći precizniju ruku u povijesti košarke. Da ne duljim, malo guglajte ovog majstora i pogledajte pokoji video na YouTubeu, posebno iz sveučilišnih dana kada se zvao Chris Jackson, isplati se.

Abdul-Rauf je i u ovom susretu bio fantastičan; zabio je 32 poena, uz 9 dodavanja te je bio glavni katalizator velikog vodstva od čak 31 razlike u drugoj četvrtini. Nuggetsi su u prvom poluvremenu razbili Bullse, ali naravno, u trećoj je slijedio povratak.

23 poena Jordana u trećoj četvrtini su Bullse vratili u igru, ali nedovoljno za konačnu pobjedu.

Jordan je u 12 minuta treće četvrtine sam zabio 23 poena (39 ukupno), a Bullsi su u zadnju dionicu ušli u egalu. Za povratak ipak nije bilo dovoljno snage, Bullsi su na kraju izgubili (105:99), ali još jednom su pokazali borbeni duh skoro se vrativši nakon minusa od 31 razlike (u jednom trenutku zadnje dionice su čak i poveli). Ovo je Bullsima bio prvi poraz nakon 18 uzastopnih pobjeda.

Osim Raufa, za pobjedu je zaslužan bio i centar Dikembe Mutombo, jedan od boljih obrambenih igrača NBA lige, koji je zabio 10 poena, uhvatio 17 skokova i podijelio 5 blokada.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE