Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 46

06/02/1996 – Phoenix Suns–Chicago Bulls

Nakon poraza i vrhunske utakmice u Denveru, Bullsi su otputovali u pustinju Arizone gdje su ih ugostili Phoenix Sunsi i Jordanov veliki prijatelj iz igračkih dana, Charles Barkley. Bullsima je ovo bila peta i predzadnja utakmica turneje po Zapadu.

Kada je Barkley na jednoj strani, a Rodman na drugoj, teško je očekivati utakmicu bez laktarenja i tehničkih pogrešaka. Barkley se u svom tom ludilu skoro i potukao s Phil Jacksonom.

Iako su u prvih 12 minuta Bullsi igrali fantastično (33-20), Sunsi su ostatak utakmice kontrolirali igru i nanijeli Bikovima drugi uzastopni poraz. Dva poraza zaredom je u vrijeme Jordana bila rijetkost, dok su u 6 šampionskih sezona tri utakmice zaredom izgubili samo jednom, i to na početku sezone 90/91.

Charles Barkley je odigrao jednu do boljih utakmica u karijeri; ne samo da je utrpao 35 poena i uhvatio 16 skokova, nego je šutirao odličnih 14/19 iz igre u 46 minuta. Čovjek je silno želio svladali ovu ekipu Bullsa i Jordana.

Kod poraženih Bullsa najviše je zabio Jordan (28 poena), a ispratili su ga Pippen (19/9/8) i Kukoč (18 poena, 5 dodavanja).

STATISTIKA.

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE