Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 47

07/02/1996 – Golden State Warriors-Chicago Bulls

Nakon dva uzastopna poraza protiv Nuggetsa i Sunsa, Bullsi su zadnju utakmicu turneje po Zapadu igrali protiv Golden State Warriorsa, trenutnih NBA prvaka.

Warriorsi su u to vrijeme bili kanta za napucavanje; raspadom ”Run TMC” trojke raspale su se i nade za ulazak u doigravanje na Zapadu. Sredina 90-ih i početak 00-ih za navijače Warriorsa su bila užasna vremena; doigravanje nisu uhvatili punih 12 sezona.

Te 1995./96. dvoranu su punili Tim Hardaway, Latrell Sprewell, Joe Smith i Chris Mullin. Warriorsi su bili talentirana momčad, ali bez ikakvog napadačkog sistema, igrali su košarku bez glave i repa.

Iako je Jordan bio igrač utakmice, Pippen se pobrinuo za najbolji potez.

Bullsi su u Alameda County Coliseum Arenu (današnja Oracle Arena) stigli željni pobjede nakon dva poraza zaredom. Michael Jordan se pobrinuo da se takav plan i ostvari; zabio je 40 poena, uz 11 skokova i 6 asistencija, a u zadnjoj minuti je ponovno preuzeo stvar u svoje ruke i odveo Bullse do tijesne pobjede (99:95). Jordan je u sezoni 95/96 devet puta prešao 40 poena, od toga su Bullsi slavili u osam utakmica.

Nova vrhunska partija najboljeg igrača svih vremena.

Rodman je, po tko zna koji put te sezone, bio zvijer u obrani i napadačkom skoku; za 40 minuta zabio je 7 poena, uhvatio 18 skokova, od toga 9 u napadu, i podijelio 4 asistencije.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE