Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 48

13/02/1996 – Chicago Bulls-Washington Bullets

Nakon napornog izleta po Zapadnoj konferenciji gdje su odigrali šest utakmica, a izgubili dvije, Bullsi su napokon stigli u svoju utvrdu, legendarni United Center gdje su ugostili Washington Bulletse. Ovo je bila prva utakmica nakon All-Star pauze i kratkog ”odmora”.

O mladoj momčadi Bulletsa koji je imala ogroman potencijal sam pisao u tekstu o prvom dvoboju ove dvije ekipe:

”Tada mlada momčad Bulletsa bila je itekako perspektivna družina, iako nisu uhvatili doigravanje (omjer 39-43). Ozljeda mladog Chrisa Webbera (odigrao samo 15 utakmica u sezoni 95/96) sigurno nije pomogla. Kada se C-Webb dogodine vratio, ”Fab Five” kombinacija Chris Webber-Juwan Howard je bila nešto posebno. U sezoni 96/97 su ušli u doigravanje, ali su ih pomeli baš Chicago Bullsi i raspoloženi Jordan.

Od ostatka ekipe, još treba naglasiti rookieja Rasheeda Wallacea, letača Roberta Packa i centra Gheorghea Muresana koji je bio visok 231 centimetar.”

Potez utakmice; jedna od samo tri pogođene trojke Dennisa Rodmana u sezoni 95/96, publika u United Centru je očekivano poludjela.

Bullsi su bez većih problema svladali Bulletse (111:98) i upisali 30. pobjedu zaredom na domaćem parketu. Jordan je zabio 32 poena, uz 9 skokova i 3 dodavanja, Pippen je upisao 26 poena, 5 skokova i 4 dodavanja, dok je Rodman zabio 7 poena, uz 16 skokova, 3 dodavanja i 3 ukradene lopte. Nova utakmica gdje je jedan od najboljih trojaca svih vremena bio na visini zadatka.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE