Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 49

15/02/1996 – Detroit Pistons-Chicago Bulls

Drugo gostovanje u Detroitu u manje od mjesec dana donijelo je Bullsima novi rat na terenu protiv starih rivala koji su s mladim Grantom Hillom trebalo vratiti stare dane slave kada su krajem 80-ih osvojili dva naslova zaredom.

Bullsi su kroz regularnu sezonu 95/96 odigrali samo dvije utakmice s produžecima; u prosincu su svladali Maverickse, a u ovom susretu protiv Pistonsa su ponovno bili uspješni što pokazuje mirnoću i clutch iskustvo u zadnjim minutama.

Pistonsi su, u vrijeme kada je liga bila centarski orijentirana, bili momčad koja je na vanjskim pozicijama imala najbolje oružje, dok su u reketu ordinirali mladi Theo Ratliff i istrošeni Otis Thorpe. S obzirom na kvalitetu Granta Hilla, šuterske sposobnosti Allana Houstona i savjete Joea Dumarsa, doigravanje bi se izborilo, ali dalje od prve runde se nije moglo.

Da nije bilo teške ozljede zgloba na kraju sezone 99/00, Hill je mogao biti jedan od najvećih ikada. Nažalost, komplikacije oko ozlijeđenog zgloba su mu uništile nastavak karijere, iako je redovito imao dvocifren prosjek poena i karijeru je završio s 40 godina.

Pistonsi su u ovom susretu odličnom igrom u zadnjoj četvrtini izborili produžetak, ali Bullsi su u dodatnih pet minuta ipak stigli do nove teške pobjede u kojoj su Jordan (49 minuta), Pippen (49 minuta) i Rodman (44 minute) dali sve od sebe.

Kukočeva trica i Rodmanovo polaganje nakon skoka u napadu su izborili produžetak, dok je u dodatnih pet minuta Jordan uzeo stvar u svoje ruke (8 poena), uz pomoć još jedna trice našeg Kukoča koji je bio vrhunski clutch igrač. Bullsi su u produžetku zabili 11 poena, osam je zabio Jordan, a tri Kukoč.

Petorka Jordan-Pippen-Rodman-Kukoč-Kerr je bila najzaslužnija za 44. pobjedu Bullsa, uz samo pet poraza.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE