Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 50

16/02/1996 – Minnesota Timberwolves-Chicago Bulls

Nakon teško izborene pobjede u Detroitu, Bullsi su već dan nakon otputovali u Minneapolis gdje su ih dočekali rookie Kevin Garnett i Minnesota Timberwolvesi.

Iako su na papiru čak izgledali kao respektabilna družina (Garnett, Isaiah Rider, Gugliotta, Laettner, Mitchell), Vukovi te godine nisu uhvatili doigravanje. Međutim, Garnettov vrhunac donio im je osam nastupa zaredom u doigravanju; od tih osam godina, sedam su ispali u prvom krugu, dok su u sezoni 2003/04 na krilima Garnettova MVP sezone stigli sve do finala Zapada gdje su ih izbacili Lakersi s Bryantom, Shaqom, Paytonom i Maloneom.

19-godišnji Garnett je u NBA stigao direktno iz srednje škole i već je u rookie sezoni pokazao da ga čeka blistava budućnost.

Iako su Bullsi bili izmoreni, ipak su svladali domaću momčad (103:100) u novoj odličnoj utakmici Michaela Jordana i Scottie Pippena. Michael se zaustavio na 35 poena (4/4 trice), dok je Scottie ubacio 29 poena (4/8 trice). Bila je to još jedna utakmica gdje je najbolji duet svih vremena pokazao klasu.

Zabiti 8 trica kombinirao bile su posebne i gotovo neviđene večeri što se tiče vanjskog šuta za Jordana i Pippena, dok danas Curry i Thompson zabiju kombinirano 10 trica praktički svaku utakmicu. Dalo bi se raspravljati deset dana koja je ekipa bolja u kojem segmentu, ali što se tiče trice i vanjskog šuta, Warriorsi su tu nedodirljivi i miljama ispred ove ekipe Bullsa.

Rodman je ponovno bio Rodman; 4 poena, 19 skokova i 5 asistencija, dok su s klupe pomogli Steve Kerr (14 poena, 5/8 trica) i Toni Kukoč (9 poena, 3 skoka, 3 asistencije). Navedeni igrači, znači Jordan/Pippen/Rodman/Kukoč/Kerr su bili okosnica ove ekipe; tri fantastična startera i dva doktora s klupe.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE