Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 52

20/02/1996 – Chicago Bulls-Cleveland Cavaliers

Samo dva dana nakon nevjerojatne utakmice i pobjede protiv Indiana Pacersa, Chicago Bullsi su u United Centru ugostili Cleveland Cavalierse, što im je bio treći i posljednji dvoboj sezone protiv momčadi iz Ohija.

Iako nisu imali nijednu mega-zvijezdu u momčadi, Cavaliersi su te godine uhvatili doigravanje s omjerom 47-35, ali u prvom krugu su ih pomeli New York Knicksi. U ekipi su igrali većinom zaboravljeni igrači 90-ih; razigravač Terrell Brandon, Chris Mills, Bobby Phills, Danny Ferry i još cijela jedna petorka igračkih nepoznanica.

Bullsi su ih u ovom susretu razbili rezultatom 102:76 uz odličnu igru u zadnjih 12 minuta utakmice u kojima su Cavse definitivno slomili (33:18).

Jordan i Pippen su protiv Pacersa ukupno zabili 84 poena, ali u ovom susretu su se primirili; oba su zabili po samo 14 poena, što im je ukupno, kao duetu, bila statistički najgora utakmica sezone. Najbolji Bik je bio bivši igrač Cavaliersa Ron Harper koji je zabio 22 poena, a s klupe je naš Toni Kukoč nadodao 14 poena.

Zaboravljena zvijer od igrača, legenda Ron Harper. U zadnje vrijeme je privukao pozornost medija izjavama da bi njegovi Bullsi u playoff seriji pomeli današnje Warriorse, najbolju ekipu lige.

Ron Harper je bio još jedan veliki kotač Bullsa u drugom three-peatu; igrač koji je prvih osam sezona karijere bio na prosjecima od 19 poena, 5 skokova, 5 asista i 2 ukradene lopte, u Bullsima je igrao samo 23 minute po utakmici i zabijao je samo 7 poena u prosjeku. Međutim, Harperu to nije smetalo; s 32 godine je znao da je kraj bliže nego početak te je prihvatio ulogu obrambene zvijeri i postao je dio najbolje vanjske obrambene linije svih vremena; Harper-Jordan-Pippen. Navijači Windy Cityja su ga obožavali. 22 poena koja je zabio Cavsima u ovoj utakmici mu je bila jedina 20+ utakmica u sezoni 95/96.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE