Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 54

23/02/1996 – Miami Heat-Chicago Bulls

Iako je momčad Miami Heata u 28 godina dugoj povijesti odigrala bezbroj vrhunskih utakmica, jedna od najvećih pobjeda u regularnoj sezoni je stigla protiv Chicago Bullsa u sezoni 95/96 kada su na Floridi ugostili najbolju ekipu svih vremena i svladali ih rezultatom 113:104.

Bullsima je ovo bila druga utakmica sezone protiv Heatovaca, družine koja ih je dočekala u prvom krugu doigravanja dva mjeseca poslije. Legendarni trener Pat Riley je baš te sezone preuzeo Miami, a do danas je u toj franšizi veliki čimbenik i jedan je od glavnih razloga što su na Floridu otišle 3 NBA titule.

Chapman je bio jedan od rijetkih koji je provocirao Jordana i nakon toga podigao nivo igre.

Jednu od boljih utakmica karijere odigrao je protiv Bullsa u ovom susretu šuter Rex Chapman, jedan od boljih bijelih igrača 90-ih godina. Chapman je u dresu Heata odigrao samo sezonu 95/96, a kroz karijeru je još nosio dresove Hornetsa, Bulletsa i Sunsa. Bio je izuzetan šuter koji je kroz 13 godina dugu karijeru zabijao 15 poena po utakmici.

Chapman je uništio Bullse s devet trica.

Protiv Bullsa je zabio 39 poena, tricu je šutirao 9/10, a usput je provocirao Jordana. Momčad Miami Heata je na megdan Bullsima izašla sa samo osam igrača u rotaciji jer su u tom trenutku trejdali nekoliko igrača (u klub je na tom prijelaznom stigao razigravač Tim Hardaway).

Bullsima je ovo bio tek 6. poraz u sezoni, uz 48 pobjeda.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE