Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 58

02/03/1996 – Chicago Bulls-Boston Celtics

Novu laganu pobjedu Bullsi su ostvarili kod kuće protiv Boston Celticsa. Ovo je bila jedna od najlakših utakmica sezone, kojih nije bilo malo, što i je jedan od razloga zašto su Bullsi stigli do 72 pobjede. Odmaranje glavnih igrača prilikom nerijetkih razbijanja suparnika donijelo je odmor i koncentraciju kada bi igrali egal utakmice u zadnjim četvrtinama.

Ovo je bila treća i posljednja utakmica te sezone protiv slabašnih Celticsa kojima u ovom susretu nije igrao naš centar i tada najbolji igrač kluba Dino Rađa.

Odlično izbalansirana igra prve petorke i klupe pokazatelj je koliko su Bullsi te godine bili duboki. Startna petorka je u ovom susretu zabila ukupno 55 poena, dok je klupa zabila čak 52 poena. Istina, protivnik nije bio iz gornjeg doma lige, ali Kukoč, Kerr, Buechler, Wennington, Caffey, Brown i Simpkins su bili fantastični, kako ovu utakmicu tako i cijelu sezonu.

32 asistencije na 42 pogođena šuta pokazuju da je trokut radio perfektno, a rezultat 107:75 bolje ne komentirati.

Tipični primjer zašto je Rodman toliko značio Bullsima i zašto je bio jednako bitan kao recimo Jordan. Longley promašuje šut s poludistance, Rodman kao manijak između trojice Celtica hvata skok, predaje loptu Harperu i odmah bježi pod koš tražiti novi skok. Harper baca loptu Jordanu u post, Jordan pogađa svoj poznati fadeaway, uz osobnu grešku. Rodman je Bullsima donio toliko poena iz drugog napada da to nije normalno. Zamislite ekipu koja ima Jordana, Pippena i Kukoča koji imaju privilegiju promašiti jer znaju da će u 30-ak posto slučajeva dobiti novi napad.

Najbolji pojedinac susreta je bio Michael Jordan s 21 poenom, 8 skokova, 8 asista i 4 ukradene lopte za 32 minute. 21/8/8/4 za 32 minute je Jordanu s 34 godine bila ”lošija” večer, jednostavno najbolji svih vremena.

Nevjerojatna sekvenca s kraja prvog poluvremena. Full court press Chicago Bullsa u najboljem svijetlu.

Na isti način je dosadno pričati o Dennisu Rodmanu i hvatanju skokova. Čovjek visok 201 centimetar je 21 utakmicu zaredom uhvatio 10 ili više skokova. U sezoni 95/96 odigrao je 64 utakmice, a u 57 njih je imao 10 ili više skokova. Malo razmislite, imao je 34 godine i malo više od dva metra visine u ligi koja je obilovala vrhunskim centrima kao što današnja liga obiluje vrhunskim vanjskim igračima, i čovjek od 64 odigrane utakmice, u 57 uhvati 10 ili više skokova. Najbolji rebounder svih vremena, tu rasprave uopće nema i ne smije biti. U utakmici protiv Celticsa je uhvatio 15 skokova, od toga 6 u napadu.

Još malo o Rodmanu; 7 puta zaredom bio je najbolji skakač lige u vrijeme kad su na vrhuncu karijere bili Hakeem Olajuwon, David Robinson, Alonzo Mourning, Larry Johnson, Karl Malone i cijela eskadrila izvanrednih visokih igrača. U tih sedam sezona (od 91. do 98.) prosječno je hvatao 17 skokova po utakmici.

Bullsi su se ovom pobjedom popeli na omjer 52-6.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE