Tuesday, August 9, 2022

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 60

07/03/1996 – Chicago Bulls-Detroit Pistons

- Advertisement -

Laganim koracima smo stigli do individualno najbolje utakmice sezone za Michaela Jordana, možda i najbolje u cijelom drugom three-peatu. Detroit Pistonsi, posebno Grant Hill, Allan Houston i stari veteran Joe Dumars nisu znali što ih je snašlo, iako je Dumars krajem 80-ih viđao i luđe predstave od broja 23.

Bila je to 54. pobjeda u sezoni za Bullse, uz samo 6 poraza. Jordan je za samo 38 odigranih minuta zabio 53 poena, uz 11 skokova, 2 asistencije i 6 ukradenih lopti. Šutirao je fantastičnih 21/28 iz igre, 2/4 s trice i 9/10 s linije slobodnih bacanja. U drugom poluvremenu je promašio samo dva šuta, a opalio ih je 16. Nevjerojatna predstava i u to vrijeme 34. put da je Jordan prešao granicu od 50 poena.

- Advertisement -

Škola košarke; 53 poena, 11 skokova, 6 ukradenih lopti, šut 21/28.

Doug Collins, tadašnji trener Pistonsa i bivši trener Jordana krajem 80-ih, nakon susreta je izjavio: ”Naučio sam jednu stvar od Michaela jer sam bio uz njega. Osim što ga morate svladali fizički, morate dobiti i psihičku borbu. On vas mentalno može uništiti, to je napravio danas, dobro nas je išamarao.”

”Nisam trebao napraviti ništa posebno da dođem do 53 poena. Dobro sam šutirao loptu i imao par laganih poena nakon ukradenih lopti”, rekao je Jordan skromno nakon predstave.

Bullsima je ovo bila 30. pobjeda kod kuće te sezone, uz nijedan jedini poraz. Jordan je zabio 53, od ukupna 102 poena Bullsa, znači više od polovice. Pistonsi su zaustavljeni na 81 poen uz neprepoznatljive Hilla i Houstona.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE