Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 63

15/03/1996 – Chicago Bulls-Denver Nuggets

Druga i posljednja utakmica protiv Denver Nuggetsa bila je Bullsima dobra prilika za osvetu poraza koji su im Abdul-Rauf, Mutombo i ekipa nanijeli mjesec dana prije u Coloradu.

Bullsi ne da su se osvetili, nego su gostima očitali pravu košarkašku lekciju (108:87), a fantastične utakmice odigrali su Michael Jordan i naš Toni Kukoč.

Uvod u utakmicu prikazao je isječke jedne od boljih utakmica sezone kada su Nuggetsi svladali Bullse početkom veljače. Nuggetsi su tom pobjedom zaustavili niz Bullsa od 18 pobjeda zaredom.

Kuki je zbog ozljede Pippena ponovno, drugu utakmicu zaredom, bio u startnoj petorci, i ponovno je opravdao povjerenje Phila Jacksona. Odigrao je 38 minuta te je zabio 24 poena, uz 4 skoka i 10 asistencija. Šutirao je 10/14 iz igre i pokazao da je bio all-star igrač ako mu se da preko 30 minuta po utakmici. Međutim, teško je Phila kriviti što je Tonija uvodio s klupe jer mu je ta uloga u ovakvoj ekipi prepunoj zvijezda odgovarala savršeno.

24 poena, 10 asistencija, 10/16 šut, umjetnik.

Dennis Rodman nastavio je hvatati skokove kao luđak, ali još je jednom pokazao o kakvom se polivalentnom igraču radi. Osim 15 uhvaćenih skokova, od toga naravno 8 u napadu, zabio je i 8 poena te je podijelio 6 asistencija. Jordan je zabio 33 za 36 minuta, a šutirao je 14/22 iz igre.

Bullsima je ovo bila 56. pobjeda u sezoni, uz samo 7 poraza.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE