Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 64

16/03/1996 – New Jersey Nets-Chicago Bulls

Drugu, od ukupno tri utakmice te sezone protiv New Jersey Netsa, Bullsi su odigrali u gostima kod jedne od najgorih napadačkih ekipa lige. Netsi su kampanju 95/96 završili s omjerom 30-52, a Brendan Byrne Arenu su punili Armen Gilliam, P.J. Brown, Kenny Anderson, Chris Childs i Shawn Bradley.

Bullsima su pružili i više nego solidan otpor, ali su na kraju ipak poraženi u egal završnici (97:93).

Michael Jordan je skakački odigrao jednu od boljih utakmica karijere; uhvatio je 16 skokova, a kao da to nije dovoljno, još je zabio 37 poena i podijelio 5 asistencija. Statistika 37/16/5 je za 33-godišnjeg beka gotovo nevjerojatan podvig, ali kada je Jordan u pitanju onda je to samo još jedna utakmica.

Ako se pitate kako je Jordan uhvatio 16 skokova, a parket je dijelio s najboljim skakačem svih vremena Dennisom Rodmanom, odgovor se nameće sam od sebe. Legendarni ”Worm” je isključen već u prvoj dionici nakon 10 minuta igre u novom izljevu bijesa, a pri izlasku s terena je udario suca glavom u glavu, prijetio i zvao ga na tučnjavu, skinuo dres i razbio bačvu Gatoradea. Rodman je na kraju dobio 6 utakmica suspenzije (u to vrijeme treća najgora suspenzija u NBA povijesti) i kaznu od 20 tisuća dolara. Evo i prilog CNN-a o cijelom događaju. Legenda!

Toni Kukoč je treću utakmicu zaredom bio starter zbog ozljede Pippena, ali protiv Netsa ga nije išao šut (5/16). Jordan je ovu utakmicu tako dobio praktički sam, bio je najbolji strijelac (37), skakač (16), asistent (5) i bloker Bullsa (3).

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE