Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 65

18/03/1996 – Philadelphia 76ers-Chicago Bulls

Drugo gostovanje zaredom na Istoku Bullsi su odigrali u legendarnom Spectrumu, staroj dvorani Philadelphia 76ersa koja je u pogonu bila od davne 1967. godine, pa sve do zadnje sezone 95/96.

Nezaboravni Spectrum je po nekom povijesnom rangiranju dvorana odmah uz Madison Square Garden i Boston Garden, simbol grada koji je, unatoč sadašnjem užasnom sportskom stanju, iznio bezbroj šampionskih momčadi u bogatoj prošlosti. U Spectrumu su košarku igrali Wilt Chamberlain, Julius Erving, Charles Barkley, Moses Malone, Andrew Toney, Bobby Jones, Darryl Dawkins i još mnoštvo legendi 76ersa. Koncerte su u njoj držali Elvis Presley, Bruce Springsteen, Pearl Jam. Mike Tyson je na vrhuncu karijere imao borbu u Spectrumu. NHL titule (1974. i 1975.) je u Spectrumu osvajala jedna od najboljih i najluđih hokejaških ekipa svih vremena vođena Bobbyjem Clarkeom, Philadelphia Flyersi, koji su u to vrijeme imali nadimak Broad Street Bullies. U Spectrumu je odigrana najbolja NCAA utakmica u povijesti kada je Duke 1992. godine svladao Kentucky šutom Christiana Laettnera sa zvukom sirene. Kada bi zidovi dvorana mogli pričati, malo koje zdanje bi imalo toliko sportskih bajki. Dvorana je uništena 2009. godine, a sada služi kao parkiralište.

Jordanu je ovo bila i službeno zadnja utakmica u njemu jednoj od najdražih dvorana za igranje gdje je nerijetko trpao 40 i 50 poena.

Zadnji susret Bullsa i 76ersa u Philadelphiji obilježila je partija Jordana koji je u lice Stackhouseu i Maxwellu sasuo 48 poena za 34 minute. Utakmica poznata pod nazivom ”Jerry Stackhouse Game”.

Bez Pippena (ozljeda) i Rodmana (suspenzija zbog udaranja suca), Bullse je čekala teška borba. Iako su igrali protiv najgore ekipe Istoka i cijele lige, bez dva glavna igrača u petorci svaka ekipa je ranjiva, posebno kada su na gostovanju.

Michael i Toni sami uništavaju 76erse.

Međutim, stvari su preuzeli Jordan i ponovno naš Toni Kukoč koji je u drugom dijelu sezone 95/96 definitivno igrao najbolju košarku u NBA karijeri. Michael je odigrao nestvarnih 47 minuta te je zabio 38 poena, uz 11 skokova i 4 asistencije, dok je Toni za 42 minute zabio 21 poen, uhvatio 6 skokova i podijelio 11 asistencija.

Bullsi su na kraju jedva slavili rezultatom 98:94 i upisali su 58. pobjedu, uz samo 7 poraza.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE