Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 66

19/03/1996 – Chicago Bulls-Sacramento Kings

Samo dan nakon gostovanja u Philadelphiji gdje su na pogon Jordana i Kukoča jedva svladali slabašne 76erse, Bullsi su stigli u United Centar i ugostili Sacramento Kingse i njihovu zvijezdu Mitcha Richmonda, zaboravljenog beka koji je i u lošim utakmicama trpao 20 poena.

Bez Pippena (ozljeda) i Rodmana (suspenzija zbog udaranja suca glavom o glavu), startna petorka Bullsa je bila Harper-Jordan-Kukoč-WenningtonLongley.

Već u prvom poluvremenu Bullsi su napravili osjetnu razliku, ali Kingsi u trećoj četvrtini vraćaju susret u egal. Međutim, zadnjih 12 minuta domaća ekipa je doslovno uništila goste; razbili su ih rezultatom 25:7 te na kraju slavili s laganih 89:67 za 59. pobjedu u sezoni.

Potez utakmice, no-look dodavanje Kukoča za Harpera. Doktor.

Ponovno su glavni igrači bili Jordan i naš Kukoč. Michael je zabio 20, uz 9 skokova, dok je Toni zabio 18, uz 5 skokova, 7 asistencija, 2 ukradene lopte i 2 blokade. Toni je u gotovo svakoj utakmici gdje je bio starter imao otprilike 20/5/5 brojke uz šut od 50 posto.

Bullsima je ovo bila 40. uzastopna pobjeda u United Centru, čime su u to vrijeme skinuli rekord Orlando Magica iz sezone 1994/95 po broju uzastopnih pobjeda u domaćoj dvorani. Bullsi su na kraju stigli do 44 pobjede zaredom kod kuće, a taj rekord su im ove sezone skinuli Golden State Warriorsi koji su trenutno na 50. uzastopnih pobjeda i ne namjeravaju se zaustaviti.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE