Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 71

02/04/1996 – Miami Heat-Chicago Bulls

Prva utakmica Chicago Bullsa u travnju u roster je vratila Dennisa Rodmana koji je zbog udaranja suca glavom u glavu zaslužio 6 utakmica suspenzije. Phil Jackson ga zbog odmaranja i čuvanja za doigravanje gdje su Bullse čekali Mourning, Ewing, O’Neal i Kemp nije forsirao i u petorci je ostavio Tonija Kukoča, dok je Rodman do kraja regularne sezone ulazio s klupe.

Bullsima je u travnju ostalo za odigrati još 12 utakmica u samo 21 dan; čak tri puta su igrali dvije večeri zaredom, a od 12 utakmica, 7 je bilo u gostima, prva protiv Miami Heata, momčadi koja će ih dočekati u prvom krugu doigravanja. Tako da 72-10 i rušenje rekorda po pobjedama nije bila sigurna stvar.

Jordan je za vrijeme drugog three-peata očekivano zakucavao manje, ali ovakvim zakucavanjima je pokazao da ni s 33 godine nije izgubio eksplozivnost i skočnost koja ga je krasila krajem 80-ih kada je doslovno svaku utakmicu imao barem jedan let.

Bullsi su zadnju utakmicu na Floridi krajem veljače izgubili, a masakrirao ih je šuter Rex Chapman. Naravno, došlo je vrijeme za osvetu i razbijanje pred domaćim navijačima (110:92).

Nakon dugo vremena Michael Jordan (32 poena) i Scottie Pippen (32 poena) su odigrali istinski dominantnu utakmicu, a Heatovcima nije bilo spasa. Jedini dvocifreni igrač Bullsa, uz navedeni dvojac, je bio naš Toni Kukoč koji je zabio 17 poena i podijelio 5 asistencija te je nastavio svoj niz odličnih utakmica.

Dennis Rodman je za 24 minute zabio 8 poena i uhvatio 13 skokova i u stilu najavio svoj povratak na parkete.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE