Wednesday, April 17, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 76

11/04/1996 – New Jersey Nets-Chicago Bulls

Nakon minimalnog poraza protiv Charlotte Hornetsa i četiri odigrane utakmice u pet dana, od toga tri u gostima, Bullsi su dobili tri dana odmora.

76. utakmicu regularne sezone odigrali su u gostima protiv New Jersey Netsa, momčadi koja te sezone nije vidjela doigravanje.

Bila je to Bullsima treća i zadnja utakmica protiv nekadašnje ekipe Dražena Petrovića, a lagano su slavili u sva tri susreta. Prva dva su slavili rezultatom 109:94 i 97:93, dok su ovaj susret dobili rezultatom 113:100.

Timskom igrom gdje nitko nije zabio više od 17 poena, a šest igrača je bilo dvocifreno, Bullsi su malo uspjeli odmoriti glavne zvijezde koji se nisu naigrali (Jordan 26 minuta, Pippen 28 minuta, Rodman 30 minuta i Kukoč 33 minute), a uskočila je uvijek sigurna klupa s 47 zabijenih poena ukupno.

Phil Jackson nije nadimak ”Zen Master” dobio bez veze, čovjek je bio majstor za dotjerati psihu igračima, daj mu vrhunsku momčad u ruke, on će od nje napraviti još bolju ekipu. Ovakvim utakmicama, gdje bi igrači s klupe dobili veću minutažu (u ovom susretu klupa je odigrala cijelu zadnju dionicu, iako pobjeda nije bila sigurna), Phil bi svima digao samopouzdanje i level na stepenicu više. Nešto slično danas radi Gregg Popovich, iako se košarkaška filozofija navedenog dvojca itekako razlikuje.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE